Xerrada del Gremi de Forners a la Llotja de Reus

Dimecres 23 de febrer a les 18 h la Llotja de Reus acollirà un acte del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp per explicar la història i orígens de la coca de llardons i la coca d’ou. Representants del Gremi detallaran mètodes i tradicions artesanals a l’hora d’elaborar aquest producte tan arrelat al calendari festiu.

Seguidament es farà l’entrega de premis del darrer sorteig que es va organitzar des del Gremi, un total de trenta Blaiets que es repartiran entre les sis persones guanyadores.

L’acte acabarà amb una degustació de pa i xocolata per a totes les persones que hi desitgin assistir. L’entrada a la sessió és lliure.

Amb trobades com aquesta, el Gremi busca apropar a totes les persones els mètodes, tradicions i maneres de fer d’aquest trepidant i romàntic ofici i els productes que s’utilitzen per a la seva elaboració. Al mateix temps, també es vol fer valdre un ofici que malauradament està desapareixent poc a poc en racons del nostre territori i que és una tasca imprescindible fer que la tradició persisteixi.

Actes previstos del Gremi: Degustació de pa amb salsa de calçots

Des del Gremi de Forners també s’està preparant un sorteig a través de les xarxes socials on les persones guanyadores rebran barres de pa de grans dimensions, un producte que esdevé ideal per compartir ara que ens trobem en època de calçotades. S’aprofitarà aquesta campanya per realitzar a la Llotja una degustació de pa amb salsa de calçot i on es comptarà amb la presència d’algun forner i de persones del món de la pagesia i de la restauració per explicar des de tots els punts de vista la relació del dia a dia de l’ofici amb el calendari festiu.

La data està per determinar però està previst que es porti a terme durant el mes de març.

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.