10a Nit de l’Esport de Salou

L’Ajuntament de Salou ha celebrat la X Nit de l’Esport, un acte multitudinari que ha tingut lloc al TAS i que ha servit per atorgar 28 premis a entitatsreconèixer 4 esportistes salouencs – Gabriel Malo; Ivan Villas Francisco; Nekane Fuentes i Nilo Vidal – que desenvolupen la seva activitat en activitats de fora del municipi; i donar tres mencions especials: Gent Gran i Esport a Concepción Calero “Concha”; Millor Trajectòria Individual: Felip Ortiz i  Salut i Superació a Raymon Kwak.

Amb aquest acte, el consistori reconeix els mèrits i triomfs esportius assolits durant l’any 2023, així com la contribució del teixit social de la localitat a l’impuls i promoció de l’activitat físico-esportiva.

L’acte, que ha estat presentat pel periodista Sergi Amat, ha estat presidit per l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat pel delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; i el regidor del Foment de l’Esport, Yeray Moreno. També hi han estat presents regidors i regidores de l’Ajuntament i altres autoritats i personalitats del territori.

Durant el seu discurs d’inauguració, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha expressat el seu agraïment a atletes, entitats i col·laboradors que contribueixen significativament al dinamisme de l’esport local, tant en les categories de base com en les competicions per a infants i joves. Ha destacat el “paper fonamental” de la comunitat esportiva “en fomentar la cultura de l’esport com a vehicle d’integració social i com a mitjà per inculcar valors i hàbits positius en la joventut”.

Granados ha reconegut l’esforç de famílies, clubs i institucions educatives en aquest àmbit i ha reiterat el compromís ferm de l’Ajuntament de Salou per donar suport als esportistes i a les iniciatives que promoguin l’esport, garantint els recursos, serveis suficients i instal·lacions necessàries perquè puguin desenvolupar-se en condicions òptimes. L’alcalde ha conclòs la seva intervenció motivant a tots els implicats en l’esport de Salou a continuar treballant amb passió i dedicació.

Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a TarragonaÀngel Xifré, ha argumentat que “l’esport, més enllà de millorar la condició física, és, sens dubte una oportunitat per educar en valors als infants i joves”, en el sentit que “la fortalesa, la cohesió i el treball en equip, el respecte als companys i als adversaris, i l’esperit de superació i tenacitat en són un bon exemple”. Segons el representant de l’executiu català, “l’esport és un pilar bàsic en la formació, no només de possibles futurs esportistes, sinó de futures persones”. Així mateix, ha felicitat el municipi de Salou per la bona salut del seu esport base, amb els clubs i entitats al capdavant, jugadors, equips tècnics, personal directiu, administració, famílies i socis.

Xifré també ha posat en valor el compromís del Govern de la Generalitat amb els clubs i entitats esportives, amb un augment del 27% del pressupost destinat a l’esport base

Finalment, el regidor Yeray Moreno, ha reconegut “la transcendència de l’esport”, el qual té “un valor social innegable, inclusiu i integrador”, ja que “uneix” i “no entén de banderes, nacionalitats, colors o sexes”.

Així mateix, ha assegurat, des de la Regidoria de Foment de l’Esport, un “compromís per fomentar la pràctica esportiva, no només com una manera de diversificar la temporada turística, sinó també com una eina per millorar la vida de molts joves i adults”.

Per acabar, ha esmentat el treball per la millora i construcció de noves infraestructures esportives al municipi, per facilitar i promoure, encara més, la pràctica de l’esport entre la ciutadania.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.