DEL 30 DE MARÇ AL 9 D’ABRIL, LA GANXET PINTXO DE PRIMAVERA

Per primera vegada es programen els menús de tapes

 La innovadora proposta del Teatre Pintxo, la reedició de la ruta de tapes en bicicleta i els concursos del Ganxet Mot i d’Instagram formen part de les activitats paral·leles.

La GANXET PINTXO arriba aquesta Primavera a la seva dotzena edició en els seus 5 anys i mig d’activitat. I amb una novetat destacada com és la incorporació, a la ruta, dels menús de tapes. De manera paral·lela als establiments que oferiran la tapa tradicional, 7 locals més faran aquests menús on el públic tindrà l’oportunitat de tastar diverses creacions gastronòmiques elaborades expressament per l’ocasió. Uns menús que es serviran al preu únic de 35 euros.

En aquesta edició també s’ha reduït el nombre d’establiments. No ha estat pas una reducció traumàtica perquè hi ha una rotació constant d’establiments i per executar-la l’únic que s’ha fet és no incorporar-ne de nous en relació a l’any passat, suprimint les places d’aquells que no han renovat. Pels menús sí que tenim dos establiments nous que, atenent la seva tipologia, no havien participat mai a la ruta. Són el 7 de Tu i l’Urgellès.

En total la Ganxet Pintxo tindrà 48 establiments a la ruta de tapes, i 7 més que oferiran els menús de tapes. Seran en total 55, 13 menys que en l’edició anterior. Com és habitual totes les tapes han estat validades pel cuiner Jaume Solé, Chef Executiu de PORT AVENTURA.

Un any més la Cambra i Estrella DAMM subvencionen el 100% de la inscripció dels establiments que poden participar-hi a cost zero.

Formalment la ruta no presenta variacions substancials. La tapa costarà 2,5 euros i inclou, també, el quinto d’Estrella Damm. Hi haurà la possibilitat de votar les millors tapes amb la mecànica tradicional. Es lliuraran els 3 premis POPULARS que atorgaran els clients per votació popular, els 3 PROFESSIONALS, el premi DAMM a la tapa que millor marida amb la seva cervesa i el GANXET LLENGUA que atorga el Centre de Normalització Lingüística a l’establiment més sensible en l’ús de la llengua catalana.

Com és habitual, els que vulguin fer la ruta tindran a la seva disposició la guia en suport paper, anomenada GANXETA. S’han editat 30.000 guies que reprodueixen les 48 tapes. I en el cas dels 7 establiments que ofereixen menús, hi ha publicada una de les tapes que serveixen. Al revers hi ha el plànol de la ciutat amb la localització de cada establiment. La GANXETA també es podrà descarregar des de la pàgina web www.ganxetpintxo.cat .

Recordar que la ruta disposa del seu perfil propi a facebook, instagram i twitter. I com sempre posem a disposició de l’usuari l’aplicació per a mòbils, l’APP de GASTRONOSFERA, des d’on es podrà descarregar la guia.

Pel que fa a la festa d’inauguració és farà el proper dijous 30 de març a l’espai de la Llotja, a la plaça Prim. En aquesta ocasió l’encarregat d’inaugurar-la serà el director de l’escola de Cinema de Reus, el Daniel Villanueva. I comptarem amb l’actuació en directe del duet SON DE 2.

TOTS ELS ESTABLIMENTS PARTICIPANTS DISPOSEN DE PÀGINA WEB PRÒPIA

Com ja es va anunciar tots els establiments tenen en aquesta edició pàgina web. Més enllà dels que ja la tenien operativa, l’acord amb la Fundació Punt.Cat ha permès dotar d’una pàgina presència a tots els establiments que no en tenien. Això servirà per fer encara més viral la ruta gràcies a les xarxes de la Ganxet Pintxo que enllaçaran les diverses webs.

PROVA PILOT DE CARTES DIGITALS AMB L’EMPRESA LOCAL WAITLESS

En l’àmbit de les noves tecnologies destacar l’acord que hem segellat amb l’empresa WAITLESS impulsada per diversos emprenedors locals. Aquesta empresa ha desenvolupat un innovador sistema de cartes digitals pels establiments de restauració que provarem en 10 locals de la Ganxet Pintxo. Serà una prova pilot per comprovar com evoluciona aquest sistema i donar valor afegit, en aquest cas tecnològic, a la ruta.

COL·LABORACIÓ AMB REUS CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA

La Ganxet Pintxo també es vincula a la CAPITALITAT DE LA CULTURA CATALANA. I per això la imatge d’aquesta edició, com ja vam anunciar oportunament, té molt a veure amb una de les arts escèniques amb més seguidors a la ciutat com és la dansa. Per això la ballarina Lorena Santiago es converteix en la imatge de la ruta, just després de l’èxit del Premi de Dansa Roseta Mauri d’aquesta passada setmana.

 PER PRIMERA VEGADA PROGRAMEM EL TEATRE PINTXO ALS MATEIXOS ESTABLIMENTS

 En el seu dia es obrir un banc d’idees perquè qui volgués proposés alguna acció especial per vincular-la a la Ganxet Pintxo. L’actriu Helena Tarragó va suggerir realitzar unes càpsules teatrals als mateixos establiments d’uns 20 minuts de durada. Una acció que farà en col·laboració amb la nutricionista Sandra Mañà. Es tracta d’un format diferent, innovador, i que es programarà del dilluns 3 al dijous 6, en una desena d’establiments. A més cada dia les representacions seran diferents. Això afegeix l’interès de seguir, en un mateix dia, a les actrius fent ruta per saber què proposen en cada establiment.

 

ELS NOMS DE LES TAPES INCLOUEN REFERÈNCIES VINCULADES A LA CIUTAT

Totes les tapes dels 48 establiments que participen a la ruta (no així els menús de tapes) tenen en la denominació alguna qüestió vinculada a la ciutat. D’aquesta manera es vol afavorir el coneixement de noms de llocs, persones i elements de Reus. Per conèixer el significat real d’algun d’aquests noms els clients de la ruta podran anar a la web de la Ganxet Pintxo o bé a les xarxes socials on es detallarà aquesta informació. Al final d’aquest document trobareu, precisament, el significat d’aquestes denominacions.

ES CONVOQUEN ELS CONCURS DEL GANXET MOT I D’INSTAGRAM

En aquesta edició es torna a programar el CONCURS D’INSTAGRAM que tan bones sensacions ens va deixar la tardor passada. I novament, amb la complicitat del Centre de Normalització Lingüística, es posarà en marxa el concurs del GANXET MOT a la xarxa, amb l’objectiu de descobrir diversos paranys lingüístics.

LA RUTA DE TAPES EN BICICLETA PROMOGUDA PER BICICAMP

Com ja va succeir la passada Primavera, enguany BICICAMP ha decidit incloure en la programació del REUS PEDALA “L’Enganxa’t al Ganxet Pintxo”, una ruta nocturna que es farà per diversos establiments de la ciutat el divendres 31 de març.

 

LA GANXET PINTXO S’ACOMPANYARÀ AQUESTA PRIMAVERA DE

10 REPRESENTACIONS TEATRALS QUE ES FARAN ALS MATEIXOS ESTABLIMENTS

 L’actriu Helena Tarragó i la nutricionista Sandra Mañà realitzaran aquestes càpsules d’uns 20 minuts de durada. Un acció teatral on es buscarà la complicitat amb els assistents, adaptant el to global en funció del públic.

Les funcions previstes el mateix dia seran totes diferents ja que, d’aquesta manera, qui vulgui podrà fer el recorregut programat per conèixer les diverses propostes teatrals.

Es prega reservar l’assistència en cadascuna de les representacions a l’adreça ganxetpintxo@cambrareus.org. El preu és de 2,5 euros i, naturalment, inclou la tapa que proposen els diversos establiments.

 

Dilluns, 4

 

20.15h Peggy Sue’s.

21.00h Vivinwine.

 

Dimarts, 5

 

20.15h Museu del Vermut.

21.00h L’Absis

21.45h As de Copes

 

Dimecres, 6

 

20.15h L’Estel

21.00h Xivarri

21.45h Restaurant Vermuts Rofes

 

Dijous, 7

 

20.15h Sora&Sushi

21.00h La Terrassa del Colmado Giner

 

Descarregat la ruta:guia ganxet pintxo 2017

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.