La 3a edició de la Fira Camins d’FP de Reus, el 5 i 6 d’abril

La 3a Fira Camins d’FP tindrà lloc els dies 5 i 6 d’abril a Reus, amb l’objectiu de donar a conèixer a futurs estudiants i empreses les famílies professionals, especialitats i centres que la imparteixen al territori. La principal novetat d’aquesta edició és que s’ha fet un salt endavant per mostrar en un únic espai l’oferta de formació professionalitzadora del Camp de Tarragona, i així presentar la qualitat de la consolidada i potent realitat educativa en matèria de formació professional, reglada i no reglada, que tenim a nivell territorial.

Aquest canvi d’enfocament ha permès quadruplicar el nombre d’expositors que enguany seran 34, per la qual cosa l’esdeveniment, que fins ara s’havia realitzat en el marc de la Llotja de Reus, es trasllada a les instal·lacions de firaReus, i ocuparà el foyer Marià Fortuny i l’entrada principal de planta baixa.

Organització i patrocini

L’organització del certamen d’enguany és doncs supramunicipal i es realitza amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, els SSTT d’Ensenyament i del SOC, els Ajuntaments de Tarragona, el Vendrell, Valls i Montblanc i la Cambra de Comerç de Reus. I compta amb la coordinació per part del municipi que acull l’acte, en aquests cas de manera compartida entre la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus i de Mas Carandell.

Una altra novetat que s’incorpora a l’event és l’opció de patrocini per part de les empreses del Camp. En aquesta tercera edició el Grup Sorigué, referent en els sectors de la construcció, els serveis industrials i municipals, la tecnologia i l’enginyeria de l’aigua, és l’empresa que patrocina la fira.

Representants de totes les institucions organitzadores i col·laboradores, així com de centres de Formació Professional de tot el Camp de Tarragona, han participat aquest dijous a la presentació pública d’aquesta nova edició de la fira. Durant l’acte han intervingut el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus Daniel Rubio, la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà, el president de la Cambra de Comerç de Reus Isaac Sanromà, el cap dels Serveis Territorials d’Ocupació Manuel Garcia, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament Sílvia Rodes i el diputat provincial delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació Joan Josep Malràs.

L’esdeveniment es complementa enguany amb un programa de sessions tècniques a càrrecs de professionals experts en temàtiques com: noves professions i reptes de l’FP, mobilitat internacional per estudiants i docents, la presentació de les dades d’inserció de la FP 2016, i sessions emprenedoria social.

També s’ha volgut impulsar el paper de les empreses en aquest acte, per la qual cosa s’han organitzat per les tardes taules amb empreses en les quals aquestes exposaran la seva experiència en formació dual. Seran 15 empreses i algunes més, que participaran des de la fila 0.

I també hi haurà un espai per exalumnes d’FP que actualment treballen, per compte aliena o per compte propi. En aquest espai podran explicar la seva experiència, primer com a estudiants i després sobre la seva transició a la vida activa, així com les competències que els ha demanat el mercat laboral.

A banda de l’estand de cada centre expositor, s’està acabant de tancar un programa de demostracions de les diferents especialitats, que aniran a càrrec de l’alumnat dels diferents centres. Algunes d’aquestes activitats seran itinerants pels diferents espais de la fira, d’altres seran de suport a l’organització i protocol de l’acte i d’altres es faran en un espai habilitat al foyer.

Una darrera novetat és la creació d’un espot televisiu per a fer difusió de la fira. Ha estat creat i dissenyat per l’alumnat de la Casa d’oficis de Mas Carandell, a partir de les imatges que l’anterior promoció del programa formatiu va prendre durant la celebració de la fira l’any passat.

Activitats que es repeteixen

Tindran continuïtat, com l’any passat, les sessions d’orientació acadèmica per a grups cada dia a les 11 i a les 13 hores.

També es preveu un 2n concurs de cartells de la Fira, amb la finalitat d’escollir la imatge de la fira del proper any. Per això s’exposaran les noves creacions de l’actual alumnat de l’escola d’Art i Disseny (que cada any dissenya el cartell) i el públic assistent podrà votar aquell cartell que mes li agradi durant la seva visita.

Anteriors edicions

Les dues primeres edicions van ser impulsades per la Fundació FP Reus, que té com a patrons els Instituts de Formació professional de Reus l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus, la Cambra de Comerç, Mas Carandell i el Departament d’Ensenyament del consitori.

La previsió és superar els 1000 visitants, amb una major afluència als matins dels centres educatius, mentre que a les tardes s’esperen més famílies i professionals d’empreses. Al 2016 es van rebre prop de 750 visites, superant les 500 de la primera edició.

Expositors

La relació d’expositors per ordre alfabètic de la localitat on s’ubiquen és: Ins. Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils; Ins. Priorat de Falset; Ins. Antoni Ballester de Mont-roig del Camp; Ins. Martí Humà de Montblanc; Ins. Gaudí de Reus; Ins. Baix Camp de Reus; Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus; Col·legi Maria Rosa Molas de Reus; Ins. Domènech i Montaner de Reus; Ins. d’Horticulura i Jardineria de Reus; Ins. Josep Tapiró de Reus; Ins. Joan Guinjoan i Gispert de Riudoms; ns. Jaume I de Salou; ns. Cal·lípolis de Tarragona; Ins. Pere Martell de Tarragona; Ins. Pont del Diable de Tarragona; Esco la Joan XXII-ESIT de Tarragona; Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona; Ins F. Vidal i Barraquer a Tarragona; Aula Magna Tarragona; Ins. Campclar de Tarragona; Ins. Comte de Rius de Tarragona; Ins. Ramon de la Torre de Torredembarra; Ins. Jaume Huguet de Valls; Ins. Andreu Nin del Vendrell; Ins. Ramon Barbat de Vila-Seca; Concactiva de Montblanc, Mas Carandell de Reus; Tarragona Impulsa de Tarragona; Vallsgenera de Valls, l’Eina del Vendrell, Cambra de Comerç de Reus, Servei Territorial del SOC i Diputació de Tarragona.

Inauguració, horaris i inscripcions

L’acte d’inauguració per part de les autoritats de la 3a Fira Camins d’FP serà el 5 d’abril a les 10h al foyer Marià Fortuny de firaReus. L’esdeveniment serà d’entrada lliure i restarà obert en horari seguit de 9 a 18h.

Per participar a les sessions tècniques, taules d’experiències i xerrades d’orientació es recomana reservar per motius d’aforament. A tals efectes s’han habilitat baners informatius de la 3a Fira Camins d’FP a les pàgines web de l’Ajuntament de Reus i de Mas Carandell.

 

camins_fp_2017_0

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.