L’Olimpíada Escolar de Reus es consolida plenament

La 35a. edició ha comptat amb més participants, més entitats col·laboradores i els esportistes han participat amb un marcat esperit d’esportivitat.

La 35a. edició de la Olimpíada Escolar de Reus, que va finalitzar diumenge passat amb el cros familiar i la cerimònia de cloenda, ha ofert un balanç molt positiu on, de manera contrastada, es consolida dins el panorama d’esport formatiu la proposta que impulsen conjuntament l’Ajuntament de Reus i el Consell Esportiu del Baix Camp (CEBC). Enguany, més participants, més entitats que han col•laborat, més instal•lacions esportives i una predisposició general molt lloable dels participants a competir imperant el joc net han permès viure una edició extraordinària que confirma l’encert d’apostar per la recuperació d’aquest històric esdeveniment esportiu iniciat l’any 1974 pel Reus Deportiu.

Quaranta-tres centres educatius, 3.043 participacions d’esportistes d’edats entre els 8 i els 12 anys en esports individuals 1.768 i en col•lectius 1.275-, 14 instal•lacions i espais esportius o 285 partits en esports col•lectius han estat algunes de les dades concretes d’aquesta edició, la tercera en aquesta segona etapa que va posar a fi a deu anys sense Olimpíada Escolar. I aquestes xifres suposen un augment en tots els àmbits respecte a 2015 i 2016, el que confirma que l’esport de la ciutat, la comarca i les rodalies dóna el seu suport de manera decidida.

Però la Olimpíada Escolar de Reus d’aquest 2017 també ha permès incrementar el nombre de clubs, entitats i patrocinadors que han col•laborat perquè l’edició d’enguany hagi estat un veritable èxit esportiu. El CT Reus Monterols, la Cambra de Comerç o el Col•legi Pare Manyanet, per exemple, s’han afegit al llistat d’instal•lacions que han acollit proves, amb tennis, escacs i futbol 7, respectivament. Igualment, dos espais més de la ciutat, la Plaça de la Patacada i el circuit de cros del Polígon Agro-Reus, han estat l’escenari de les bitlles catalanes i el cros familiar, una modalitat aquesta, on pares i mares han pogut realitzar els darrers metres de la prova acompanyant els seus fills i filles.

Aquestes xifres tan positives també han anat acompanyades d’una major qualitat en la pràctica esportiva. I aquest fet ha quedat demostrat de dues maneres. Per un costat, les incidències en els catorze esports celebrats (bitlles catalanes, minibàsquet, minihandbol, futbol sala, futbol 7, atletisme, bàdminton, cros familiar, escacs, gimnàstica rítmica, natació, patinatge, tennis i tennis taula) han acabat amb tant sols dues resolucions del Comitè de Competició de la Olimpíada, una xifra gairebé anecdòtica que posa de manifest el sa tarannà de tots els competidors. I d’altra banda, ha augmentat el nombre d’actuacions i fets mereixedors de ser premiats pel Programa Targeta Verda, el qual destaca el comportament esportiu i el joc nét dels participants, els tècnics i els acompanyants.

Per tot plegat, Ajuntament de Reus i Consell Esportiu del Baix Camp (CEBC) recolliran les valoracions, observacions i recomanacions que sorgeixin de l’Observatori de l’Esport -el qual reuneix a capitans de les escoles participants en aquesta edició, entrenadors i tècnics- i es posaran a partir d’ara a preparar la 36a. edició per tornar a oferir a tots els esportistes de la zona la possibilitat de practicar el seu esport preferit amb les màximes garanties en una competició amb història, prestigi i caràcter que tothom valora positivament.

IMG_1586

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.