Unes 40 persones s’han fet voluntàries a través del Punt de Voluntariat de Reus aquest 2017

Unes 40 persones s'han fet voluntàries a través del Punt de Voluntariat de Reus aquest 2017

L’Ajuntament de Reus, a través del Punt de Voluntariat, organitza el dimarts 5 de desembre la 2a Mostra d’Entitats de Voluntariat de Reus. Serà a la plaça de Prim de 10:30 a 14:00h. El Punt de Voluntariat depèn de la regidoria de Benestar Social i la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), que gestiona el servei municipal.

Coincidint amb la mostra, l’Ajuntament fa balanç del servei. Un total de 43 persones s’han apuntat aquest 2017 per participar en algun projecte de voluntariat, portat a terme per entitats de la ciutat, a través del Punt de Voluntariat. Una xifra similar a la de l’any passat. D’aquestes persones voluntàries, 30 són dones entre els 14 i els 64 anys i 13, homes entre els 13 i 62 anys. Han estat derivades a 30 entitats, on realitzen la seva activitat de voluntariat. L’Ajuntament ofereix aquest servei per tal d’informar, assessorar i orientar les associacions i el conjunt de la ciutadania pel que fa al voluntariat.

El Punt de Voluntariat és un servei municipal gestionat per la Federació Catalana del Voluntariat Social, per encàrrec de l’Ajuntament, que treballa per promocionar i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d’atraure voluntaris. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l’oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials per tal que puguin implementar els seus projectes, així com en l’establiment de contacte amb possibles persones voluntàries.

Des del Centre Cívic del Carme (Pl. de la Patacada, 10), el Punt de Voluntariat compta amb tècnics de la Federació Catalana del Voluntariat Social i de l’Ajuntament de Reus. L’horari d’atenció al públic és els dimarts, de 17 a 19 h, i els dijous, de 10 a 12 h. I ofereix els serveis següents:

 • Sensibilitzar i informar a la ciutadania dels projectes de les entitats.
 • Promocionar actes socials de voluntariat.
 • Captació de voluntaris i voluntàries.
 • Formació a les entitats i a les persones voluntàries.
 • Assessorar a les entitats amb projectes de voluntariat.
 • Fomentar el treball en xarxa de les entitats amb projectes de voluntariat social.

2a Mostra d’Entitats de Voluntariat de Reus 
A la mostra d’enguany hi participen el Punt de Voluntariat de Reus i 16 entitats de la demarcació: Voluntariat per la llengua, Fundació La Tutela, Down Tarragona, Fundació Mossèn Frederic Bara, Ceradai, Amics de la Gent Gran, Fundació Privada Onada, Associació de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual i desenvolupament-TBC, Associació de familiars malalts mentals Dr. Francesc Tosquelles, Fundació Privada Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Open Europe Reus, Creu Roja, Fundació Catalunya la Pedrera, Wapacha Diversity i Càritas.

Aquesta és la segona ocasió que Reus acull una mostra de projectes de voluntariat d’entitats socials de les comarques de Tarragona referents en aquest àmbit. El 19 de febrer de 2015 es va fer la primera mostra, en què van participar una desena d’entitats.

Durant tot el matí, es faran les activitats simultànies següents:

 • Voluntariat per la llengua: Joc del memory amb parelles de llengües i països on es parlen. L’objectiu és que els participants formin parelles de llengua i país (amb la particularitat que totes aquestes llengües són parlades per persones que actualment viuen a Catalunya) i relacionar-ho amb les parelles lingüístiques.
 • Fundació Mossèn Frederic Bara: Agafaran d’un cistell, a l’atzar, un dibuix d’un camí, i explicaran que aquest camí representa la vida d’una persona. Poden ser camins rectes o amb molts tombs, ja que els infants i les famílies que atenem a la fundació tenen un camí que acostuma a ser amb molts revolts, i des de la Fundació s’intenta que vagin sent cada vegada més rectes i tranquils.
 • Taller Baix Camp: Classe oberta de Chi-Kung que impartirà una de les nostres voluntàries i adaptada a persones amb discapacitat. El Chi-kung és una teràpia medicinal xinesa basada en el control de la respiració. En aquest cas barreja la relaxació, estiraments amb una mica de música perquè els participants s’alliberin de preocupacions.
 • Fundació La Tutela: Mandala gran per pintar i puzle amb logo de l’entitat.
 • Punt de Voluntariat de Reus: Xarxa solidària. En una xarxa feta amb cordes, tothom podrà penjar la seva “postal” amb un missatge escrit. Es demanarà a les persones que escriguin el que pensen sobre el voluntariat, aspectes que podrien ajudar a millorar la tasca que es fa des del Punt de Voluntariat, propostes, desitjos, etc.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.