9a Nit de l’Esport de Salou

Salou va celebrar la 9a edició de la Nit de l’Esport, amb la què es van reconèixer una trentena d’entitats esportives del municipi, a través del lliurament d’un trofeu a cada un dels presidents de les associacions, així com als esportistes de llarga trajectòria als clubs i als patrocinadors.

L’acte, que va ser presentat pel periodista Sergi Amat al Teatre Auditori de Salou (TAS), va ser presidit per l’alcalde Pere Granados, acompanyat del subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà; de la representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Tarragona, Carmina Blay; i del regidor de Foment de l’Esport, Daniel López. També hi van ser presents regidors i regidores de l’Ajuntament; així com altres autoritats i personalitats del territori.

En el decurs de l’acte, es va fer un reconeixement especial als ajuntaments de Cambrils, Mont-roig del Camp i Tarragona, per la seva col·laboració en cessions d’instal·lacions per a les entitats esportives de Salou. També s’ha fet una menció especial al periodista Sergi Amat, per la seva col·laboració a la Nit de l’Esport, durant anys. 

Així mateix, es va projectar un vídeo on les entitats practicaven la seva modalitat esportiva i difonien els valors de l’esport; i es va poder gaudir de diverses actuacions a càrrec del salouenc Lluis Sanahuja.

L’alcalde Pere Granados, en el decurs del seu parlament, va posar de relleu l’esforç dels equips i esportistes, la major victòria dels quals, va dir, és “la il·lusió de participar en una experiència esportiva plena de grans emocions i d’intensitat”. Va destacar el paper dels entrenadors, monitors, i equips tècnics, per “promoure i mantenir l’esport local, donant impuls a l’esport base”; així com de les famílies dels joves esportistes. Per últim, Granados va assegurar que “l’Ajuntament sempre serà al vostre costat, posant a disposició recursos, serveis i equipaments suficients i adequats perquè la vostra activitat tingui les condicions de qualitat que mereix”; i va mencionar les futures instal·lacions que hi haurà a Salou, com la Ciutat Esportiva.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, va assenyalar, en referència a la guerra a Ucraïna, que l’esport és “la principal bandera de la pau”; i va assegurar que “invertir en esport és invertir en salut, en convivència, en valors, en compromís, en civisme, en treball i en equip”. Així mateix, va parlar de Salou com a referent en turisme esportiu, un fet que ha aconseguit que el municipi salouenc sigui “una ciutat molt més forta, mes cohesionada i amb valors ciutadans”; i que la seva població sigui “més convivencial i més respectuosa amb l’espai comú”.

La representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Tarragona, Carmina Blay, va explicar que “des del Consell Català de l’Esport promovem i donem suport a tot tipus d’esportistes, des dels d’alt rendiment, com a aquells que formen part d’un esport base o que s’acaben d’iniciar”. També va destacar la gran activitat esportiva de Salou, amb fins a 63 entitats, felicitant l’Alcaldia per “apostar per l’esport”, i la tasca de l’àrea d’Esports. Blay va tancar el seu discurs assegurant que “l’esport és la millor jugada”. 

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, va destacar que “com a novetat, en aquesta ocasió no fem el reconeixement a les entitats que van aconseguir un ascens o es van proclamar campiones en alguna de les categories durant la temporada passada. Aquest tipus de reconeixement, des de l’estiu passat, es fa amb una recepció personalitzada l’Alcaldia”. En aquest sentit, va afegir que “amb el nou format de la Nit de l’Esport volem posar en valor les trajectòries d’esportistes i de persones vinculades als clubs, així com donar la possibilitat a les entitats de fer un reconeixement públic als seus patrocinadors”.

Prèviament a la gala, es va col·locar un photocall al hall del TAS, on es van poder fotografiar els premiats.

Reconeixements

L’Ajuntament de Salou va fer un reconeixement als clubs i entitats esportives, als seus presidents, a esportistes destacats i als patrocinadors.

Associació Ciclista Salou: distinció especial a Josep Santallucia, ‘Molí’, per la seva assistència a carretera, avituallament i com a mecànic.

Associació Defensa Personal Femenina Salou

Associació Esportiva Escola Elisabeth: distinció especial a Enric Masià, membre fundador de la Junta Directiva, i principal impulsor de la secció de volei, que ha contribuït a descobrir i formar grans talents de renom a nivell nacional. També, al patrocinador Ohtels.

Associació Esportiva Escolar Institut Jaume I: distinció especial a Paco Gaya, president, des de fa més de 10 anys, i docent al municipi, des de fa més de 25 anys. Va ser creador dels cicles esportius a l’Institut Jaume I.

Associació Esportiva Padel Salou

Associació Esportiva Sincro Valfagó: distinció especial a la directora tècnica Lourdes Valfagó, des de la fundació de l’entitat, l’any 2009.

Club Bàsquet Salou: distinció especial als germans Boira, jugadors, entrenadors i directius, des del 1992; i als patrocinadors Brisasol i Viajes Velero.

Club Escacs Salauris

Club Excursionista Salouenc

Club Handbol Salou: distinció especial a l’entrenador en categoria infantil, Yunier Noris, que va participar a la Selecció Nacional Cubana als Jocs Olímpics de Sidney 2000, i en 4 equips de primera divisió d’Hungria, del 1998 al 2008. També, al patrocinador C. Dental Maxilart.

Club Judo Dojo Salou: distinció especial a una de les judoques més veteranes del club, Ariadna Corral, amb només 17 anys, que ja es prepara el seu examen de cinturó negre. També, al patrocinador Mexicano Restaurante.

Club Natació Salou: distinció especial a la nedadora, col·laboradora, pilar del club i actual entrenadora, Judith Arenal, amb 11 anys de trajectòria a l’entitat.

Club Nàutic Salou

Club Pati Jove Salou

Club Patí Salou: distinció especial a l’entrenadora de patinatge artístic, Mar Arbós, amb 18 anys al club salouenc, els primers 15, com a patinadora, aconseguint ser 5a de Catalunya i 4a d’Espanya, amb el Grup Xou Junior.

Club Petanca Salou: distinció especial al secretari i tresorer Aitor Arruego, el qual ha aconseguit que el club sigui un referent a nivell provincial, autonòmic i estatal, assolint diverses lligues i campionats de Catalunya, i un campionat d’Espanya, al 2020.

Club Salou Futbol Sala: distinció especial al jugador, delegat i membre de la Junta Directiva, Celso Aguirre, amb 25 anys de trajectòria al club, com a un dels impulsors.

Club Tennis Salou: distinció al patrocinador Ohtels.

Club Tennis Taula Salou: distinció especial a Roger Castells, el qual ha participat, activament, com a monitor, des dels inicis del club, i, actualment, continua vinculat com a jugador.

Club Triatló Salou: homenatge en record a Amado González, membre del club des dels seus inicis.

Club Voleibol Salou: distinció al patrocinador Golden Hotels.

Costa Daurada Salou FC: distinció especial a Albert Medina, que va començar la seva trajectòria, al 2011, com a benjamí, i que, actualment, és jugador de l’amateur i entrenador titulat de prebenjamí. També, al patrocinador Curto&Lopez Abogados.

Futbol Sala Playas de Salou

Los Embajadores: distinció al patrocinador Cafeteria el Pas.

Moto Club Barenys Salou: distinció especial a Xavi Brull, membre del club des de la seva fundació, el qual posseeix més de tres primers premis al ciclomotor més llunyà de la península a la famosa concentració ‘Pingüinos en Valladolid’. També, distinció al patrocinador Biochar Technologies.

Salou Academy Rugby Club: distinció al patrocinador Calafell Evasión.

Salou Club Esportiu: distinció especial a Nerea Sanz, gimnasta federada des dels 6 anys d’edat, i que ha competit a nivell estatal, obtenint en diverses ocasions la classificació al campionat de Catalunya.

Salou Triatló Costa Daurada: distinció especial a Electra Garcia, triatleta femenina referent a Salou Triatló, amb una trajectòria d’11 temporades, combinant duatlons de carretera, de muntanya, aquatlons i triatlons de curta i mitja distància. També, al patrocinador Challenge Salou.

Societat de Pesca Esportiva Salou: distinció especial a Òscar Salvadó, soci fundador i tresorer de l’entitat, sotscampió del món per equips a Algarve, Portugal; sisè, a Montenegro; campió d’Espanya per clubs i campió de Catalunya; i militant a la Elite A, a nivell nacional, durant diversos anys.

Unión Deportiva Salou: distinció especial a José Castillo, el qual va entrar al club a la temporada 92-93; l’any 1998, va entrar a la directiva; i, al 2005, va ser delegat del primer equip. Durant molts anys va exercir de director esportiu. També, reconeixement al patrocinador Burger King.

Mencions especials

També es van fer tres mencions especials:

Pel que fa la categoria ‘Gent Gran i Esport’, a Jose Luis Cercos Cebrián, membre del club ciclista des de l’any 1982, i que ha participat, activament, a les 28 edicions de les pedalades populars que organitza l’Ajuntament. També, assisteix a les classes dirigides, a la piscina i a la sala fitness, des del 2004.

També, a Francesc Calabuig Sánchez, en la categoria ‘Trajectòria esportiva individual’, per la seva gran trajectòria al món de l’atletisme, des dels 10 anys d’edat; i, des del 2008, al triatló. Destaca pels seus assoliments als campionats i triatlons més importants.

Per últim, en la categoria ‘Salut i superació’, es va fer una menció especial a Adela Piquer Iglesias, la qual fa, des de 2004, fins a 8 hores setmanals a la Piscina municipal i destaca pel seu esperit de superació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.