Acte de cloenda de l’Any Frias a l’edifici de La Gota de la Llet

Acte de cloenda de l'Any Frias a l'edifici de La Gota de la Llet

La Regidoria de Salut i la comissió organitzadora de l’Any Frias convoquen aquest dimecres 29 de novembre a partir de les 10:30 h l’acte de cloenda de l’Any Frias, que s’ha dedicat al pediatre Alexandre Frias i Roig (Reus, 1878 – 1963). L’esdeveniment es porta a terme al carrer Ample, davant l’edifici de la Gota de la Llet, i hi assistiran l’alcalde, Carles Pellicer, la regidora de Salut, Noemí Llauradó, representants de la comissió organitzadora i de la Diputació de Tarragona. També hi participaran infants de 4t de primària de l’Escola Pompeu Fabra i de 3r i 4t de l’Escola Eduard Toda, guanyadors dels Premis Frias als millors treballs sobre la figura del metge reusenc, convocats per la Fundació Privada Reddis.

Durant tot aquest 2017 la ciutat de Reus ha recordat a través d’un ampli programa d’activitats la figura del metge pediatre Alexandre Frias i Roig, qui va ser un dels pioners en la modernització dels mètodes d’atenció als infants en els seus primers anys de vida. Frias va introduir noves praxis higièniques, preventives i de tractament dels nadons amb un important protagonisme de la pedagogia envers les mares i les famílies. Els seus consells i sistemes de treball van propiciar que la ciutat de Reus assolís un dels índexs més baixos de mortalitat infantil a l’estat espanyol.

Durant l’acte de cloenda de l’Any Frias és previst que es realitzi un espectacle de teatre sobre el doctor Frias a càrrec de Còdol Educació i que la trobada finalitzi amb un enlairament de globus blancs amb el logotip de l’Any Frias.

Enllaç notícia acte inaugural An2017y Frias Reus 
Enllaç notícia exposició Any Frias Museu de Reus 2017
Enllaç notícia inauguració exposició Any Frias Museu de Reus 2017
Enllaç notícia exposició itinerant A ny Frias Reus 2017
Enllaç notícia conferència documents sobre doctor Frias Arxiu de Reus 2017
Enlla& ccedil; notícia descoberta placa casa natal doctor Frias Reus 2017

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.