AMIC-Ficcions amplia territoris i arriba als 2.973 participants

AMIC-Ficcions amplia territoris i arriba als 2.973 participants

Malgrat que ha estat un any complicat a causa de la crisi actual de la Covid-19, el concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” ha mantingut la seva alta participació amb un total de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Andorra, Aragó i Catalunya Nord. L’IES Cayetano Sempere d’Alacant, per segon any consecutiu, és el centre més participatiu dels territoris de parla catalana amb un total de 259 inscrits.

De Catalunya participen a AMIC-Ficcions un total de 2.134 joves. Més en concret, la demarcació de Barcelona ha arribat als 1.513 participants, Girona als 418, Tarragona als 128 i Lleida als 75.

També, 376 alumnes s’han inscrit d’Alacant, 106 de Castelló i 45 de València, arribant als 527 participants en tot el País Valencià.

A les Illes Balears 232 nois i noies s’han inscrit en el concurs. L’illa amb més participació és Mallorca amb 102 alumnes, seguida de Menorca amb 78 i Eivissa amb 52.

A més, per primer cop, s’han unit al concurs literari 47 estudiants de La Llitera (Osca). I, s’ha consolidat la participació en el Matarranya (Terol) amb 28 inscrits, a Andorra amb 3 participants i a la Catalunya Nord amb 2.

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 5 d’octubre i es van tancar el 8 de febrer amb més de 1.270 històries publicades.  A través de la pàgina web www.ficcions.cat qualsevol usuari pot llegir els capítols que van publicant els joves participants.

El funcionament

El concurs “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la (El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati, Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra, La Faula de Guillem de Torroella, L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez i Sobre la terra impura de Melcior Comes), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes seixanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.