Antonio Fraguas de Pablo (Forges)

Antonio Fraguas de Pablo (Forges)
Antonio Fraguas de Pablo ‘Forges’ va visitar Reus, amb la seva dona, el 29 de maig de l’any 1982

Sóc conscient que aquest personatge no va néixer a Reus, ni el seu entorn, encara que en certa ocasió un periodista el va considerar reusenc, tot i així, la seva relació amb la ciutat va ser molt constant.

L’any 1980 Edicions Brugera va treure al carrer una sèrie de fascicles escrits i il·lustrats per “Forges”, formada per tres volums titulats “Historia de Aqui” que, amb el seu humor característic, resumeix la historia d’Espanya. El curiós d’aquells exemplars era que els mapes dibuixats i el globus terraqui on sortia el mapa feia constar en un punt la situació de la nostra ciutat com Reus, Reddis o AlReus per fer-ne menció.

Aquestes constants referències ens cridaren l’atenció i vam contactar amb Forges. Li vam enviar una carta sobre la qüestió. Poc temps després ens va respondre “El motivo demis constantes cites reusinas en la Historia de Aqui, arranca de mi correspondencia epistolar con varios (mútiples) habitants de esa fiel, leal, imperial, atenta, esforzada y excelentísima ciudad en la cual me han demostrado que (sin una razón científica que yo conozca) el vivir en Reus es indicativo de un acusado sentido del humor”.

Per aquest motiu vam pensar en convidar-lo a visitar la nostra ciutat i, mitjançant l’entitat Amics de Reus, li vam fer arribar una invitació que va acceptar: el 29 de maig del 1982 va venir amb la seva esposa.

Amb els membres de la junta de l’entitat el vam dur a visitar diferents indrets de la nostra ciutat com la Fira de Mostres on fou rebut per membres de la direcció i va signar el Llibre d’Honor. El President d’Amics de Reus li va imposar l’insígnia de l’entitat i també va signar el Llibre d’Honor. Il·lusionat amb la rebuda i el tracte que va rebre, i assebentat que l’entitat no disposava de tv, va lliurar un taló per un valor de 125.000 ptes. per comprar-ne un.

Las constants mencions a la nostra ciutat el convertiren en un personatge conegut.

Antonio Fraguas va morir el passat 22 de febrer a Madrid

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.