Un any de capitalitat cultural

Un any de capitalitat cultural

El mes passat es va tancar definitivament la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, un any carregat d’activitat que ha contribuït a enriquir la ja important programació cultural ordinària de la ciutat i que ha servit per posar en relleu la dimensió d’aquesta programació i la importància que ha tingut la coordinació entre l’Ajuntament, entitats, administracions, empreses i societat civil per fer possible totes les activitats que s’han portat a terme.

Ha estat un projecte únic i singular estructurat en 5 eixos i que s’ha pasat en tres criteris bàsics: la qualitat, la innovació i la inclusió. Ha estat una magnífica oportunitat per posar en comú la feina i el talent que té la ciutat en l’àmbit de la cultura, per redimensionar la seva potència cultural i a més afegir-hi esdeveniments extraordinaris que han enriquit encara més la capitalitat.

En definitiva, la CCC Reus 2017 deixa algunes dades importants:

– S’han realitzat 160 projectes, amb un total de 709 activitats.

– S’han completat 39 projectes singulars

– Hi ha hagut un 150 entitats implicades

– El 81% dels actes han estat gratuïts i el 19% de pagament

– S’han comptabilitzat més de 200.000 espectadors extraordinaris

– I, finalment, el pressupost total ha estat de 950.000€, amb un 50% d’aportació privada.

De fet, les empreses han tingut un paper fonamental exercint de mecenes i de patrocinadors: Obra Social La Caixa, Vermuts Miró, Repsol, Port de Tarragona, FCC i Beep, per un costat; i Aigües de Reus i Unió Corporació Alimentària, per l’altre.

La CCC Reus 2017 ha estat una oportunitat esplèndida per actualitzar el compromís de la ciutat amb la cultura i, sobretot, per fer-la arribar a tots els racons de la ciutat, per fer-la permeable a diferents llenguatges artístics, a diversos formats, des d’escenaris habituals fins a places i carrers.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.