40 anys de Carnaval

40 anys de Carnaval

Amb la pàgina del calendari al mes de febrer ens posem damunt del mes del Carnaval, una festa de les més destacades del calendari festiu que enguany comença el dia 8 (dia de Dijous Gras), tot i que hi ha diversos actes previs, i s’acaba el dimecres 14 de febrer (Dimecres de Cendra). A més, enguany a Reus celebrem el 40è aniversari de la recuperació del Carnaval a la ciutat, que va iniciar el Bràvium el 1978, essent un dels primers carnavals recuperats del país.

El gran gruix dels actes els organitza la Federació Reusenca de Colles de Carnaval (FRAC), que coincideix amb els actes més tradicionals de la festa, però es compta amb la col·laboració d’algunes colles per a actes específics, i també amb altres entitats i l’Ajuntament, confegint amb tot plegat un intens programa.

Entre els actes previs destaca el Càsting 2018 al Teatre Fortuny; el Mercat d’Intercanvi de Disfresses, que enguany es trallada al Mercat Central; la gran batalla de colors “Fes-te Pols” a la plaça del Baluard; el vermut Carnavalero dels 80, el diumenge al matí o algunes de les activitats de la Germandat dels Set Pecats Capitals: la Mostra Fotogràfica al Palau Bofarull i el Ball del Carnestoltes i els Set Pecats el dimecres dia 7.

A destacar, a banda dels balls, els vermuts i les rues tradicionals, l’espectacle d’arribada del Rei Carnestoltes amb el seu Pregó a la plaça del Mercadal, que enguany anirà a càrrec de Mandríl·lia Associació. També es repeteix el tradicional Expo-Profit a la plaça del Prim el dilluns de Carnaval, un dels esdeveniments més esperats del carnaval reusenc.

Aquest mes de febrer hi haurà també les activitats programades als teatres Fortuny i Bartrina. En destaquen, entre altres, l’inici del Cicle Grans Mestres el dia 6 de febrer, al Fortuny, amb les actuacions de Montse Guallar i Joan Carreras, i al Teatre Bartrina, l’actuació de Joan Masdéu o de “La visita de la bella dama”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.