Arrenca la Mare Nostrum Cup amb més de 7000 esportistes

Fins el diumenge 16 d’abril, la capital de la Costa Daurada acollirà a 220 equips de futbol i 156 de bàsquet d’arreu del món per participar en el torneig, el qual comptarà amb les instal·lacions del CE Futbol Salou.

Amb la Setmana Santa arriba el bon temps i la Mare Nostrum Cup. En total, més de 7000 participants, de 16 nacionalitats diferents i arribats dels 4 continents (excepte d’Oceania), se citen des d’avui 10 d’abril i fins al pròxim diumenge 16 d’abril, en la 17a edició del torneig de futbol i la 7a edició del torneig de bàsquet de la Mare Nostrum Cup. El torneig de bàsquet es realitzarà del 10 al 12 d’abril i, el de futbol, del 13 al 16 d’abril. En total, gairebé 400 equips els que arribaran a les comarques del Tarragonès i el Baix Camp per participar en una de les competicions més prestigioses del Mediterrani.

mare nostrum cup 2017 salouEl torneig, en creixement exponencial els darrers anys, es desenvoluparà en major part en les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou, que compta amb 8 camps de futbol professional per dur a terme el gruix dels partits de futbol. Igualment, també s’utilitzaran altres equipaments de Salou i d’altres poblacions veïnes com Reus o Tarragona. A més a més, més de 3500 d’aquests esportistes s’allotjaran a les instal·lacions de Cambrils Park Sport Village. La resta, en diferents hotels de la Costa Daurada.

La Mare Nostrum Cup deixarà un impacte al territori superior als 3 milions d’euros. Però aquesta és una competició en l’àmbit internacional important no tan sols dins del territori; també és una aposta per créixer de manera sostinguda i continuar amb un lideratge esportiu al municipi, on es consolida a la Costa Daurada com a destinació turística esportiva.

Una setmana d’esport

A partir d’avui, 10 d’abril, s’inaugura la setena edició de la Mare Nostrum Cup de bàsquet i la qual es jugarà a tretze pavellons en total i ocuparan vint-i-tres pistes. Enguany hi ha rècord de participació, amb 156 equips de Catalunya, País Basc, Madrid i, per primera vegada, Finlàndia; els quals jugaran fins a 350 partits en total. Durant el dia d’avui, durant el matí es duran a terme les arribades dels diferents equips als seus allotjaments de Cambrils Park Sport Village. I,a partir d’aquesta tarda, començaran a disputar-se els partits. Dimecres 12, durant la tarda, es jugaran les finals entre les 16:45 i les 18:00 als diferents pavellons i, a les 19 h, tindrà lloc la cloenda del torneig de bàsquet al Pavelló Municipal de Salou.

Aquesta setena edició del torneig de bàsquet donarà pas al torneig de futbol, el qual començarà a partir del 13 d’abril amb l’arribada dels diferents equips i una petita festa de benvinguda per a aquests. Entre futbolistes i acompanyats, hi haurà més de 5.500 persones en total. L’acció començarà a partir del divendres, arran d’iniciar-se els partits respectius a la fase de grups. Aquesta fase durarà fins al dissabte a la tarda, que serà quan s’iniciarà la fase classificatòria i final segons la categoria.

El plat fort serà el diumenge quan es duran a terme les finals de totes les categories al CE Futbol Salou i, a les 12 h del migdia, es realitzaran 7 finals a l’hora en els diferents camps del Complex Esportiu. En acabar, al voltant de les 13 h, es farà la cerimònia de clausura i l’entrega dels trofeus als participants i guanyadors.

Mare Nostrum Cup, un torneig en creixement

La d’enguany és la dissetena edició que se celebra del torneig de futbol i la setena edició del de bàsquet. El gran creixement d’aquest torneig s’ha vist durant els últims cinc anys, on s’ha passat de 85 equips de futbol a 220. Tal com ha afirmat el director del torneig, Josep Masip, “darrere d’aquest fort creixement hi ha un treball molt dur d’equip, on sobretot ens ha ajudat a poder comptar amb les instal·lacions del CE Futbol Salou i amb el nostre clima, el qual fa que estiguem a una zona molt valorada arreu del món”.

Però no només el clima és un punt a favor que ha fet que el torneig creixi any rere any. “La Mare Nostrum Cup aposta sempre per la qualitat per fer que sigui un torneig de referència mundial; i per aquest motiu comptem amb les millors instal·lacions de la zona, acompanyades pel millor allotjament amb el qual donem el millor tracte als nostres participants”, afirma Masip, afegint que “tot es resumeix en tenir cura dels petits detalls, que són els que fan que els equips vulguin tornar any rere any”, i els quals fan que el torneig tingui una evolució i creixement constant.

 

CLOENDA DE BÀSQUET: Dimecres, 12 d’abril, a partir de les 19:00 hores.

FINAL DE FUTBOL: Diumenge, 16 d’abril, a partir de les 12:00 hores.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.