Capafonts, de font a font

Ester Borràs Giol

Una excursió clàssica per a l’octubre. Un lloc on els colors de la tardor estan assegurats i, si ha plogut, podrem veure algun salt d’aigua.

Sortirem del poble per anar fins a la Font de la Llúdriga, la primera de les fonts que veurem en aquest itinerari. Just abans de desviar-nos cap a la Cova de les Gralles, n’hi ha una altra, la recuperada Font de l’Espluga Negra. Ens endinsem fins a la raconada que forma la Cova de les Gralles, una balma amb forma d’una gran cúpula, una autèntica obra d’art de la natura, digna de veure encara que no ragi gaire aigua. Ara bé, si l’enganxeu amb l’aigua saltant des de dalt, el lloc resulta espectacular.

Després d’haver reculat, ens enfi larem per un sender que ens portarà fins al Pont de Goi. En aquest cas es tracta d’una foradada que mereix ben bé el nom de pont, ja que per continuar el camí, cal passar-hi per damunt.

Arribem a la zona més plana dels Motllats, seguim per una pista, passem per la Font Nova (que no sempre raja) i ens encaminem cap al Salt de la Pixera, la Cova del Grèvol i la Font de l’Escudelleta. El Salt de la Pixera només raja quan ha plogut recentment i pot oferir imatges curioses si bufa el vent de mestral o si fa tant de fred que l’aigua arribi a gelar-se.

En aquesta última part, haurem caminat entre cingle i cingle i tal com hem pujat, acabem baixant, encara que ho fem per l’altra vessant de l’anomenat Riu de l’Horta. Abans d’acabar, però, encara ens queda la visió del poble de Capafonts a través d’una bonica foradada, la Foradada de Capafonts.

GEPEC

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.