‘Casa Navàs ofereix una visita eterna, sempre hi ha detalls nous per descobrir’

Producciones Lucky&Luke, Manuel Barroso i Benjamín Miguel

Producciones Lucky&Luke

La Casa Navàs programa diverses activitats per celebrar l’Any Domènech i Montaner. Parlem amb la companyia Lucky&Luke, responsable de la vessant artística de l’equipament.

Com viurà Casa Navàs l’Any Domènech i Montaner?

És l’any gran de la Casa, 100 anys de la mort de l’arquitecte que la va dissenyar, i volem que es conegui molt més la seva figura. Ja que, a part d’arquitecte, va ser polític catalanista, un gran apassionat de l’arqueologia i l’heràldica i de molts vessants més de l’art en general a Catalunya. Hem plantejat aquesta celebració amb una acció destacada cada mes per tenir-lo present durant tot l’any.

Quines accions ens podeu avançar?

Hi haurà moltes activitats, totes relacionades amb l’art d’una manera o altra. Hem començat l’any amb una col·laboració amb la Unió de Botiguers i El Tomb de Reus amb 15.000 xecs per tenir un descompte en l’accés a Casa Navàs, que es pot utilitzar fins al 30 de juny. De les activitats que ja ens podem desvetllar tindrem tres exposicions: del 28 de febrer al 12 de març una exposició fotogràfica fuit de les visites fotogràfiques que es programen a la mateixa casa, al juny tindrem la mostra escolar ‘Fes la teva casa modernista’ en què participen els centres de recursos pedagògics del Baix Camp i al mes d’octubre l’exposició ‘Lluís Domènech i Montaner, patrimoni de la humanitat’. Al mes d’abril es realitzarà una festa modernista, anomenada ‘Reus 1900’, centrada en la burgesia de l’època i que tindrà com a eix central la Casa i la plaça Mercadal, protagonitzada per diversos artistes de la ciutat. Al maig un concurs de pintura ràpida sobre Casa Navàs. I al setembre serà el torn d’una nova edició del cicle de conferències ‘Testimonis modernistes’. Casa Navàs no pararà en tot l’any i hi haurà alguna gran sorpresa que no podem desvetllar.

Hi haurà visites molt especials…

Al març una visita que farà el mateix Domènech i Montaner, titulada ‘Un somni amb caràcter’, ambientada en el moment d’obertura de la casa i en la que el mateix arquitecte ens explica moltes coses que habitualment no es comenten a la visita guiada. Lucky&Luke s’encarrega de la redacció del guió, de la interpretació de Domènech, a càrrec de Manuel Barroso, i de la direcció, a càrrec de Benjamín Miguel. Lucky&Luke també participarà en el mes de juliol en una visita amb dansa, a càrrec de la companyia Indra Dance, amb un espectacle inspirat en les sensacions que els transmet la mateixa Casa Navàs.

Aquestes accions seran puntuals o continuaran posteriorment?

És molt aviat per dir si continuaran o quines es mantindran, depèn de diversos factors. Per aquest motiu enguany s’ha d’aprofitar aquesta oportunitat única que representa l’Any Domènech i Montaner per conèixer i descobrir la seva figura.

Quina és la relació entre Casa Navàs i la companyia Lucky&Luke?

Som un pilar dins de Casa Navàs, com tots els companys, però a més som una mina de creació: estem contínuament pensant que més podem fer o com desenvolupar les idees que van sorgint. La nostra tasca com a Lucky&Luke és fer realitat una vessant artística que, en tots els projectes duts a terme fins ara, ha funcionat amb gran èxit pel que fa al públic. El boca-orella sempre funciona molt bé.

Què diríeu a la gent de Reus per animar-la a venir enguany?

Que aprofitin perquè enguany Reus serà un gran escenari modernista. I si ja l’han visitada que tornin, perquè Casa Navàs ofereix una visita eterna, sempre hi ha detalls nous per descobrir.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.