“Caserna de cavalleria de Reus (II)” per Antoni Zaragoza

En la fotografia es pot contemplar la gran façana que tenia el Cine Kursaal, el “Picadero” i una mica de paret de la Industrial Algodonera S. A, d’un facsímil que pertany a la proclamació de la 2ª República el 1934. Aquesta era la situació del Picadero del Quartel de Cavalleria; un lloc espaiós que servia per ensinistrar els cavalls de la guarnició. Va romandre així fins la Guerra Civil. La caserna, durant molts anys, només era utilitzada per l’Ajuntament: fins la fi de la guerra va servir com a “dipòsit de presoners” a cura d’una guarnició de soldats. També estava considerat “camp de concentració”, en servei de 1939 a 1944. El Picadero, durant la Guerra Civil, va ser utilitzat com a fàbrica de material per determinats tipus d’avions.

L’1 de maig de 1944 el Ministeri de Defensa va vendre les esmentades instal·lacions a l’Ajuntament de Reus per un preu de 894.950 pessetes (5.378,76 €). La caserna es va derruir per iniciar el projecte de la ”Casa Bloc”, edifici modern que es va acabar i el projecte se’n va anar a norris. La plaça de la Llibertat, lloc d’esbarjo públic, ha passat per tots els colors, parking inclòs.

"Caserna de cavalleria de Reus (II)" per Antoni Zaragoza
Imatge captada per Xavi Jurío de La Guia

Avui tenim els edificis dels oficials i suboficials que es mantenen en actiu i que en companyia del Quartel-picadero han contribuït al desenvolupament de la història
local.

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.