Catalogació i digitalització de l’arxiu històric del Centre de Lectura

Present i futur de la Llengua Catalana al Centre de Lectura de Reus

El Centre de Lectura i la Fundació Privada Reddis han presentat el projecte de catalogació i digitalització de l’arxiu històric de l’ateneu reusenc. El projecte, per al qual la Fundació Privada Reddis ha atorgat un ajut de 5.000 euros, abastarà en una primera fase el període comprès entre els anys 1859 i 1900.

L’execució del projecte durarà anys “com a conseqüència de la gran quantitat de documentació que ha generat el Centre de Lectura i l’activitat sociocultural que s’hi ha realitzat des de la seva fundació, l’any 1859”, ha explicat Montserrat de Anciola, cap de la Biblioteca de l’entitat. En aquesta primera fase s’ordenarà, catalogarà i digitalitzarà el fons dels anys compresos entre 1859 i 1900, el qual inclou la correspondència, els manuscrits de les obres presentades als certàmens literaris que va organitzar el Centre de Lectura els anys 1878, 1884 i 1892 i la informació relativa a la banda de música que l’entitat va tenir en els seus orígens.

De fet, els primers documents catalogats ja es poden consultar a https://arxiu.centrelectura.cat/. Estan inventariats i catalogats però no encara digitalitzats, un procés que també començarà aviat perquè les persones interessades puguin consultar-ne els originals. Tant el president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez, com la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeda, han coincidit a destacar que la reconstrucció de la història del Centre de Lectura de Reus és també la reconstrucció de la història de la ciutat i del país, per la qual cosa van animar a altres fundacions i empreses a sumar-se al projecte.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.