Avui 3 de juliol comencen a funcionar els centres oberts d’estiu per a 40 infants a 3 municipis del Baix Camp

8atrobada serveis intervencio socioeducativa

El Consell Comarcal els ha organitzat fins a l’1 de setembre, de 9 a 15 hores, i asseguren l’esmorzar i el dinar dels nens en situació de risc social dels municipis de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Avui 3 de juliol comencen a funcionar els diferents serveis diürns (centres oberts) d’atenció a infants en situació de risc social d’entre 5 i 12 anys que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix  Camp per aquest estiu. Es realitzaran als municipis de Mont-roig del Camp (amb un centre a Mont-roig i un altre a Miami Platja); la Selva del Camp i al nucli d’Hospitalet de l’Infant del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En total es beneficiaran d’aquest servei 40 infants i joves.

Els centres oberts estaran en funcionament fins a l’1 de setembre de 9 a 15 hores de dilluns a divendres. Així, a banda, d’assegurar l’esmorzar i el dinar de les criatures, es realitzaran jocs i propostes lúdiques i esportives, a més de treballar bons hàbits i habilitats de relació. La proposta dels serveis d’intervenció socioeducativa també inclou la realització d’activitats d’estiu amb la resta d’infants d’aquests municipis per fomentar la inclusió en la comunitat.

Trobada comarcal

Precisament els 129 infants i adults van participar el passat 22 de juny en la 8a Trobada de Serveis d’Atenció Diürna dels Serveis d’Intervenció Socioeducativa del Consell Comarcal del Baix Camp i que serveix per tancar el curs dels serveis d’atenció diürna que es realitzen als municipis de Mont-roig del Camp (que compta amb un centre en cada nucli de població), la Selva del Camp,Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Montbrió del Camp, Alforja i les Borges del Camp. L’objectiu principal d’aquests serveis és compensar carències dels nens i nenes, adolescents i joves oferint un lloc on trobar un suport, una base cultural i educativa, companys de joc i un espai adequat , amb educadors i monitors que estimulin l’activitat lúdica i educativa.

En virtut del nou contracte programa amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a partir de setembre es canvia el model per potenciar els serveis d’intervenció socioeducativa, que passen a formar part dels serveis socials de primària que realitza el Consell Comarcal en els municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.