Cicle ‘Baix Camp, fets culturals’ al Centre de Lectura

El Centre de Lectura de Reus ha organitzat el cicle «Baix Camp: fets culturals» amb la finalitat de donar a conèixer fets i personatges poc coneguts de la història de Reus i de la comarca, i al mateix temps, donar veu a la nova generació d’historiadors i filòlegs de la ciutat i del Camp.

El cicle, coordinat per l’historiador Joan Navais Icart, es desenvoluparà en diversos espais emblemàtics del Centre de Lectura i en un format proper, àgil i entenedor per fomentar el debat i l’intercanvi d’idees.

La primera sessió tindrà lloc dimecres 4 d’octubre, a les 19.00, a la sala Miquel Ventura, estarà dedicada precisament a Miquel Ventura (Reus, 1878 — Madrid, 1930), escriptor, professor i filòleg occitanista. El filòleg Bernat Vallvé pronunciarà la conferència «Miquel Ventura i la lingüística catalana: variació diatòpica en la seva fonètica històrica, de 1909».

La resta de la programació és la següent:

Dimecres 18 d’octubre, a les 19.00, a la sala Fortuny: «Josep Güell i Mercader: progrés, cultura i nació», a càrrec de Pau Frauca i Eduard Vilà, historiadors.

Dimecres 8 de novembre, a les 19.00, a la sala Ramon Amigó: «El bomber Manel Mas Santanà, a partir de la cultura escrita», a càrrec de Pep Farré, historiador i bomber.

Dimecres 22 de novembre, a les 19.00, a la sala Vidal Llecha: «Dones impressores al Reus del segle XIX», a càrrec de Victòria Rodrigo, bibliotecària.

Dimecres 13 de desembre, a les 19.00, a la sala Ramon Amigó: «Té de fer naixe una literatura y un art propis […]: El Centre d’Amics de Reus, cultura, sociabilitat i construcció político-social», a càrrec de Neus Anglès i Ginés Puente Pérez, historiadors.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.