Còdol Educació posa en marxa le programa ‘Territori viu per a tothom’

Còdol Educació reprèn les seves activitats amb seguretat i creativitat

L’any 2017 Còdol Educació va posar en marxa el programa Territori viu per a tothom amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, amb la voluntat de facilitar l’accés a la cultura i al patrimoni als centres tipificats de màxima complexitat pel Departament d’Educació. Les activitats que en formen part han aconseguit arribar a uns 90 grups escolars cada any. Això significa que, gràcies a l’ajut de la Fundació Privada Reddis, el cost d’aquestes activitats s’ha pogut rebaixar fins al 50% i més de 10.000 alumnes n’han pogut gaudir. Aquestes dades, sumades a un desig explícit dels docents de poder rebre aquesta subvenció per tal de realitzar les activitats, ens indica de forma inequívoca la dificultat d’algunes famílies del Baix Camp per accedir al patrimoni i a la cultura. És per aquest motiu que el nou programa Celebrem 600 anys! també serà subvencionable pels centres de màxima complexitat i escoles rurals gràcies a la Fundació Privada Reddis i Indústries Teixidó.

Prenent com a model l’experiència didàctica del programa Territori viu per a tothom, aquest 2023 es presenta una nova proposta per a tots els públics en la qual Còdol Educació hi ha treballat el darrer any i que té per objectiu celebrar tres aniversaris. D’una banda i a nivell nacional, el centenari de la mort de l’arquitecte Domènech i Montaner i els 50 anys del traspàs de Pau Casals. D’altra banda i posant la nostra ciutat al centre, Còdol Educació presenta el 450è aniversari de la veu més antiga de Reus, la Petra Clàudia; la campana de les hores, la més gran i emblemàtica del nostre campanar. Cal recordar que Còdol Educació ja va investigar a fons el món de les campanes l’any 2020 quan va publicar el llibre El món de les campanes a la demarcació de Tarragona escrit per Jesús Martínez i editat per la Diputació de Tarragona.

Com a instigadors d’aquesta efemèride i posant també en relleu l’art de Domènech i Montaner i Pau Casals, Còdol Educació en col·laboració amb la Fundació Privada Reddis-Indústries Teixidó, presenta una bateria d’activitats per a totes les edats que a continuació es llisten:

  • Felicitats, Petra Clàudia! Visita a la Prioral i el Campanar
  • Visita teatralitzada Descobrim el Modernisme a l’Institut Pere Mata
  • Ruta pel Reus modernista de Domènech i Montaner
  • Ruta literària del grup modernista de Reus
  • La Boca de la Mina, un passeig modernista! Descobrim les formes de la natura
  • Pau Casals, l’amic dels ocells. Edició 50 aniversari

Altre cop, l’aportació de la Fundació Privada Reddis-Indústries Teixidó serà cabdal per tal que el màxim nombre de persones puguin celebrar aquests aniversaris a través de l’art i la cultura en espais tan únics com el Campanar de Reus. Educació i divulgació es donaran la mà per fer gaudir d’aquest any de celebracions. Aquest programa d’activitats es presentarà el 4 de maig a les 19h en el marc de la conferència a la Fundació Reddis del campaner Jesús Martínez, Petra Clàudia: la veu més antiga de Reus, el qual ens explicarà secrets de la campana, com que va ser fosa ara fa 450 anys.

Finalment, també destacar la presència de Còdol Educació a Reus 1900. Festa Modernista organitzada per la Casa Navàs i l’Agència Reus Promoció. Concretament, els dies 15 i 16 d’abril, hi haurà propostes per a tota la ciutadania en aquesta festa de recreació històrica, que contribuirà a celebrar l’Any Domènech.

A la web de Còdol Educació es podran trobar les dates de les activitats obertes per al públic general i familiar, així com també s’hi podrà contactar per a organitzar grups concertats i escolars.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.