Col·loqui de juny de la Fundació Gresol

Les condicions socioeconòmiques actuals ens exigeixen parlar ara de recuperació econòmica i tot quant tingui a veure amb el que el sector públic i privat estiguin fent per a tirar endavant després del cop d’una pandèmia mundial. El nostre convidat d’aquest mes va parlar amb els assistents en el col·loqui, el passat 21 de juny a l’Hotel NH de Reus, sobre les tendències i perspectives del sector de la construcció. D’aquesta xerrada podem ressaltar el següent:

El sector es prepara per a una revolució tecnològica des de la concepció, planejament, execució, seguiment i control dels projectes, fins a l’anàlisi i adaptació d’un mercat en expansió que té com a protagonistes les start ups, incubadores globals que implementen i promouen solucions innovadores al servei i ús del sector.

D’altra banda, la Nova Economia ve de la mà dels fons Next Generation, el fons de recuperació de la Unió Europea presentat com un Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del qual Espanya rebrà 140.000 milions d’euros. Segons Clopés, aquesta és una oportunitat única per a transformar l’economia cap a un model sostenible i eficient. El Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat per Espanya per a l’aprovació de l’atorgament d’aquests fons inclou aspectes determinants per a la recuperació econòmica com:

Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada, Rehabilitació d’Habitatge i Regeneració Urbana, integració d’energies renovables, Desplegament del 5G, Integració de la Intel·ligència Artificial en les cadenes de valor, entre molts altres aspectes que determinaran el futur del nostre país.

Finalment, el director general de Ferrovial Construcció va ressaltar la importància del sector com a impulsor de l’economia i va convidar als assistents a confiar en les institucions i continuar treballant per a, entre tots, complir amb els objectius proposats.

Trajectòria d’Ignacio Clopés:

Enginyer de Camins Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya i és PDD per l’IESE. Ha desenvolupat la seva carrera professional a Espanya, el Canadà, Itàlia, Irlanda i el Regne Unit ocupat diferents llocs de responsabilitat a l’empresa Ferrovial, una de les companyies líders mundials en gestió d’infraestructures i mobilitat. Des de 2019 és el director general de Ferrovial Construcció per a Espanya, França, Portugal, Amèrica Llatina, Orient Mitjà i Austràlia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.