Els colors dels menjars, per Paco Llevat

Els colors del menjars

Al llarg dels 50 anys que he fet de farmacèutic, he rebut milers de consultes de clients que volien aprimar-se, i darrerament de molts que relacionen els aliments amb la salut de les persones i molt especialment amb aquesta malaltia, quasi bé bíblica coneguda com el càncer. Finsitothetrobatuna curiosa llista d’aliments anticàncer, selec- cionats pel seu color.

Així, els fruits vermells i morats, com les maduixes, cireres i mores, i sobre tot la poma vermella, tenen un efecte antiinflamatori que frena el creixement del càncer de colon, pulmó i mama. La granada també potencia les teves defenses. És important que l’organisme tingui un elevat nivell de defenses, i una dieta rica en fruita i verdures, llavors, llegums i cereals, les eleva. Son els aliments de color verd, que juntament amb el bròquil, l’alvocat o diverses algues marines, ajuden a regular el nivell d’estrògens. Per altra banda, plantes aromàtiques de color verd, com la meta, el julivert o l’orenga, poden fer-se servir en lloc de la sal aprofitant així les seves virtuts anti-tumorals.

Els aliments de color grog i taronja, tampoc han de faltar en la teva alimentació, i molts estudis tècnics diuen que ajuden a dificultar la metàstasis i que els tumors s’estenguin. La cúrcuma, les llimonades i la resta de la família dels cítrics (taronges, pomels, et..) , i mol- tes llavors que aporten omega 3 com el lli, les pipes, el sèsam, et.. son substàncies antitumorals. Finalment, els aliments de color marró, com el gingebre, els alls i les cebes, i fins i tot, molts tipus de rovellons, son rics en fibres, i redueixen fins a tres vegades els riscs de càncer en l’estomac.

He deixat pel final un producte tìpic de la nostra terra: l’oli d’oliva, que segons els tèc- nics, si se’n prenen de 2 a 3 cullerades al dia, es pot reduir un 68 % el risc de patir un càncer de mama. Es molt important no estar gras i per això, quan algú amb demana consell per aprimar-se, sempre li dic el mateix: menja de tot, però amb plat de postra, i si vols aprimar-te molt, menja amb plat de cafè.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.