Comencen les obres directes a la Casa Navàs per a la reconstrucció del capcer

obres directes a la Casa Navàs
  • La primera peça del capcer s’instal·larà a mitjan maig.
  • Es preveu que les obres s’enllesteixin abans d’acabar el juny.

Aquest matí han començat les obres directes sobre la teulada de la Casa Navàs que han de culminar amb la reconstrucció del capcer. Els treballs per recuperar aquest element de la casa destruït durant la Guerra Civil es van iniciar a finals de gener, des d’aleshores els picapedrers, professionals de l’empresa Pedra Maties de Solsona, han estat esculpint els plafons del coronament. En dues setmanes tindran totes les reproduccions acabades, ara, per tant, és el moment de preparar la teulada de la Casa Navàs per a la rebuda del capcer.

Durant tota aquesta setmana s’aixecarà la teulada i començaran els treballs per variar la geometria de la coberta. La setmana vinent, s’instal·larà una estructura tridimensional d’acer recolzada sobre els pilars existents i un triangle adossat al darrere del què serà el capcer. Sobre els plans de l’estructura tridimensional d’acer es realitzarà la nova coberta amb un encadellat ceràmic, aïllament tèrmic i acabat amb teula original reaprofitada.

Si les condicions meteorològiques i l’estat d’alarma per la pandèmia COVID-19 no ho impedeixen, es preveu que a mitjan maig es comencin a col·locar les pedres del capcer. L’objectiu és enllestir tot el procés de reconstrucció abans que acabi el mes de juny.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.