Conveni entre la URV i Aigües de Reus

Aigües de Reus i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han signat, aquesta setmana, un conveni de cooperació que farà possible que l’alumnat universitari puguin fer pràctiques a l’empresa subministradora d’aigua de la capital del Baix Camp. De fet, està previst que els alumnes es vagin incorporant progressivament al laboratori de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR).

D’aquesta manera, el laboratori d’Aigües de Reus i d’altres departaments d’Aigües de Reus aprofiten les infraestructures i instal·lacions de què disposen, a la vegada que socialitzen la seva experiència i coneixements.

La universitat i l’empresa d’aigües fa més de vint anys que mantenen una col·laboració estable, que s’ha concretat en la participació d’Aigües de Reus en diversos programes de docència i en projectes d’investigació centrats, per exemple, en la detecció de contaminants i en el reciclatge avançat dels fangs que s’obtenen en la depuració de les aigües.

Pràctiques d’estudiants
Les pràctiques externes dels estudiants de la URV tenen com a finalitat completar i aplicar els coneixements adquirits durant la formació acadèmica, de manera que s’afavoreixi l’adquisició de competències, es faciliti l’ocupació i es fomenti la capacitat d’emprenedoria. Les estades en pràctiques també poden tenir com a objecte el desenvolupament del treball fi de grau o màster de l’estudiant, o bé part d’una tesi doctoral.

El conveni signat preveu que la realització de les pràctiques no implica cap mena de relació laboral entre l’estudiant i Aigües de Reus, atès que són de caràcter estrictament acadèmic. “Les activitats que es duguin a terme s’han d’ajustar a la formació i les competències professionals dels estudiants, i el contingut no pot donar lloc, en cap cas, a la substitució de la prestació laboral pròpia de llocs de treball”, segons l’acord.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.