Dani Forcadell, nou president de la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre

Dani Forcadell en un moment de la Junta Rectora del Parc Natural del delta de l'Ebre

Dani Forcadell serà el nou president de la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre. La proposta ha estat aprovada en la darrera Junta del Parc que va tenir lloc ahir amb la presència del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, i del director territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez.

Forcadell té 49 anys, va néixer i viu a Amposta i és arrossaire al delta de l’Ebre. Va ser regidor de Pagesia, Medi Natural i Serveis a l’Ajuntament d’Amposta durant 4 anys. Ha estat responsable de l’arròs del sindicat Unió de Pagesos (UP) durant 5 anys i, posteriorment, responsable de Sectors Agrícoles.

Segons Marc Vilahur: “Buscàvem una persona compromesa amb el territori, que el conegués i l’estimés, i amb capacitat de generar consensos i implicar els diferents sectors del delta en el projecte del Parc Natural”. Forcadell assumeix la presidència amb voluntat de generar noves dinàmiques participatives i de la defensa del delta i la cerca de solucions que assegurin la pervivència del delta actual tal com ara el coneixem. A més, s’ha compromès a assegurar la participació efectiva dels membres de la Junta Rectora en els temes importants i estratègics del Parc.

En aquest mateix sentit, Vilahur ha proposat iniciar de manera prioritària la redacció del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del delta de l’Ebre. L’objectiu final d’aquest Pla és, amb la participació de tots els sectors del delta representats a la Junta Rectora, dissenyar l’estratègia de conservació i els objectius a assolir. Es considera també un element important en la lluita contra la regressió i emfatitza la conservació dels espais, els  ecosistemes i les activitats productives. L’elaboració d’aquest Pla ha de ser de manera totalment participativa i oberta i ha de tenir en compte totes les realitats i sensibilitats. Atès l’interès de la proposta i la necessitat de tenir els màxims elements de decisió abans de l’aprovació per part de la Junta Rectora, es proposa una pròxima reunió explicativa amb personal tècnic del Departament oberta a tots els membres.

La Junta Rectora és l’òrgan rector del Parc Natural. Està formada per representants d’administracions, ens locals i organitzacions i sectors socials de la zona. Entre les seves funcions, hi ha aprovar el programa d’actuació del Parc, proposar i promoure mesures per a la millor protecció de l’espai, i també coordinar i fer el seguiment de les actuacions que afectin el Parc.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.