De l’Ametlla a l’Ampolla

Ester Borràs Giol

Es tracta d’una excursió clàssica, un tram del GR 92, que passa per bona part del camí de ronda entre aquests dos pobles. Com que en tots dos hi ha estació de tren, aprofitarem aquest mitjà de transport per a fer la ruta sencera.

Baixem del tren a l’Ametlla i ens dirigim cap al port, concretament, cap a la plaça del Canó on trobarem les marques del GR 92. La primera caleta que trobem és la del Bepo, per on passarem a tocar de l’aigua. Comencem a seguir el camí de ronda, que ens allunya a poc a poc de l’Ametlla, tot passant per la cala Bon Caponet i per la platja de Bon Capó.

En algun punt ens separarem de la costa, com per exemple quan anem pel costat del port de l’Estany o més endavant, a la platja de Port Olivet, on el camí de ronda s’eleva una mica sobre el mar.

Passem per la platja de Santes Creus, on hi ha una llacuna d’interès ecològic, ja que hi viu un tipus de cargol endèmic, i seguim per les platges de la Llenya i de l’Estany Podrit, on comença un tram sense urbanitzacions que arriba fins a la Punta de l’Àliga.

Arribem a la Roca de l’Illot, que forma una petita península, seguida de les platges de l’Àliga i de Moros. Aquí el camí puja ràpidament fent unes llaçades, però abans d’arribar a la via del tren es torna a baixar cap a Cala Pins, on continuem seguint el camí de ronda entre el mar i la via.

Arribem a la platja de Santa Llúcia, per on passem pel camí de fusta per a vianants, i a la platja Morro de Gos, on entrem al passeig marítim. Encara ens queden la cala la Buena, la platja i el cap de Cap Roig i les cales Maria i Baconé, a on es baixa per una escala de fusta.

Finalment entrem a l’Ampolla, passem per la platja dels Capellans i creuem els carrers Mar, Banys i Vista Alegre, sempre ran de mar, fi ns que a l’alçada del port ens dirigim cap al centre de l’Ampolla, per anar a trobar l’estació de tren.

GEPEC

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.