Brainstorming: ¿Què és, com funciona i per què és essencial per a la teva empresa?

Màrqueting digital

Si treballes en publicitat, la creativitat és un punt clau del teu dia a dia. Però no sempre apareix quan més la necessitem, ens ha passat a tots! Aquí és on entren en joc eines com el brainstorming, o la pluja d’idees en català. Com en tota tècnica per generar contingut, hi ha mil maneres d’enfocar-la i no totes elles seran bones o útils per a tu i la teva empresa. Comencem pel principi, parlem de què és i com funciona.

Un brainstorming és una tècnica creativa per generar noves idees a un problema o projecte comú, normalment de forma grupal i en un ambient informal. Aquesta eina és ideal per motivar i incentivar als membres de l’equip a generar una gran quantitat d’idees, que tot i que en un principi puguin resultar absurdes, es poden convertir en solucions creatives o que desencadenin en més idees. Com més punts de vista tingueu, millor! La idea és ajudar a les persones a sortir de la seva zona de confort i proposar idees que normalment no compartirien, en un espai en què no intervindran la crítica ni els prejudicis.

Un cop sabem que què consisteix aquest mètode, és important definir certes bases perquè la sessió de brainstorming tingui lloc en unes condicions favorables i útils per a la teva empresa.

  • Creació del grup participant: el nombre ideal de persones és entre 4 i 7, sempre amb un interès real per resoldre el projecte que es té sobre la taula i que tinguin cert coneixement del tema.
  • Elecció d’un moderador: hi ha d’haver un coordinador que guiï la sessió i faci que es respectin les normes escollides.
  • Selecció del mètode de treball: cadascú treballarà amb el seu PC, amb post-its, amb una pissarra, un arxiu Excel…? S’ha d’escollir l’opció que resulti més còmode per treballar i posteriorment, poder recollir les idees finals.

No hi ha una forma única i correcta de realitzar un brainstorming, per a cada situació o estratègia pot funcionar millor una tècnica o una altra. Si t’has quedat en blanc i no se t’acudeixen noves idees per un projecte, prova un nou enfocament. La creativitat no es pot forçar, però pots donar-li una petita empenta perquè comenci a engegar motors. I recorda, ni existeixen les males idees ni cap idea és massa esbojarrada. Mai saps d’on pot sorgir la idea final!

Bemarketing

Et farem arribar a tothom

www.bemarketing.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.