‘Del Llamp. Una mirada col·lectiva al Camp de Tarragona’

DEL LLAMP és una exposició fotogràfica lliure sobre el Camp de Tarragona que engloba els treballs dels diversos fotògrafs del col·lectiu PHOTO KM0.

Els membres que formen el col·lectiu PHOTO KM0 provenen de diferents ciutats i pobles del Camp. Ells són Gerard Boyer, Pep Escoda, Ram Giner, Carles Llop, Verònica Moragas, Nani Nolla, David Oliete, Rubén Perdomo, Alba Rodríguez, Cristina Serra i Albert Villena.

Cadascun dels fotògrafs enumerats planteja una visió particular sobre el Camp de Tarragona, en el sentit més ampli. Uns mostren especial atenció sobre la societat, les dones i homes que hi habiten, els grans protagonistes de la dita “Gent del Camp, gent del llamp”. Segons Roser Carol en el seu llibre Frases fetes dels Països Catalans, publicat a la Bisbal de l’Empordà (1978), expliquen que, quan Déu ja havia poblat Europa i ja anava a poblar Àfrica, en passar per damunt del camp de Tarragona hi hagué una gran tempesta que va fer que li caiguessin unes quantes persones destinades a aquell continent. Déu es va enfadar moltíssim, i hi ha qui diu que fins i tot va renegar, però després de pensar-s’ho, es va dir: «Ja que hi són, que s’hi quedin».

Altres fotògrafs han observat el Camp de Tarragona però sota el prisma de territori. Un territori agrícola, però també malmès per la indústria local i, a vegades, per la indústria a gran escala com són la petroquímica, les elèctriques i les nuclears, concentrades en poc territori. Un Camp de Tarragona sempre maltractat des de fora dels límits territorials però molt estimat pels seus habitants.

El comerç tradicional i la gastronomia també forma part de l’exposició. Una gastronomia a l’alça acompanyada per un comerç tradicional convalescent, cada dia més debilitat per les grans àrees comercials i, per què no dir-ho, per la venda en línia de tot l’imaginable.

En definitiva, una exposició transversal, lliure de formats que encasellen la creativitat dels fotògrafs participants que fan de l’exposició un objecte únic, atemporal i ple de missatges subliminals que els visitants, ben segur, descobriran a poc a poc.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.