D’ermita a escola, per Àlex Cervelló Salvadó

D’ermita a escola, per Àlex Cervelló Salvadó

Memòria fotogràfica

L’actual Institut Gabriel Ferrater i Soler conté una llarga història entre les seves parets. De fet, cap a l’any 1523 s’hi va construir la capella de Sant Roc, per a recloure-hi als malalts de lepra o de pesta. Poc després s’hi instal·là la confraria del Roser que, cap al 1840, donà nom a l’ermita del Roser.

Els voltants de l’ermita van tenir diversos usos, des del lloc on feien les maniobres les unitats de cavalleria de l’exèrcit, l’indret on s’instal·là el cementiri de la ciutat (l’anterior a l’actual) i fins i tot l’espai en què es practicaven les execucions públiques.

A mitjan segle XX, l’ermita fou integrada al conjunt d’un col·legi residència dirigit pels salesians. A partir del curs de 1971-1972 i fins al 1991 se’n van encarregar els Pares de la Sagrada Família, període en el qual es va fer la fotografia que us mostrem. Des del 1998, un cop restaurat, acull l’actual institut.

Com veieu, aquesta zona de la ciutat ha tingut molts i diversos usos: si fa o no fa, tants com lleis d’Educació s’han fet a Madrid des del 1990 fins a l’actualitat. La darrera llei, aprovada pel PSOE l’any passat, derogava la LOMCE aprovada pel Partit Popular l’any 2013.

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.