Desenvolupant el màrqueting intern a través de la cultura corporativa

Màrqueting digital

Avui en dia si una empresa vol tenir èxit al mercat, per atraure a nous clients i mantenir els que ja té, és fonamental que inverteixi en una bona estratègia de màrqueting. Les organitzacions opten per diferents tècniques de màrqueting com serien: digital, offline, inbound, outbound, email marketing… Però a vegades les empreses s’obliden del màrqueting intern també anomenat “Internal Branding”, que no és un concepte nou i tampoc segueix sempre el camí més idoni per obtenir els resultats que s’esperen.

Un dels pilars fonamentals de la cultura corporativa és invertir en valors adequats que ajudin a la seva millora. Per a cada empres seran diferents ja que depenent del sector al que es dediqui l’empresa i la filosofia que tingui aquesta, saber transmetre valors i la filosofia de l’empresa és difícil, per tant, és un punt a reflexionar i pensar diferents formes (transparència, flexibilitat, confiança, per tal de garantir un ambient de treball que exigeixi esforç, respecte i motivació a parts iguals) de contagiar aquests valors a l’equip.

Un altre punt a tractar, que s’ha de tenir en compte és que l’empresa no és estàtica, sinó que està viva i que per tant aquests valors i filosofia s’han de mantenir tot i que l’empresa creixi, és més, s’han d’ampliar per tal de que l’empresa pugui progressar i millorar. Per tal de poder agregar a l’empresa més talent a l’equip hi ha diferents punts que s’han de tenir en compte, com per exemple:

Mantenir la ment oberta. A l’hora de conèixer un possible futur client és important deixar apartats els prejudicis socials, com podrien ser gènere o país de procedència. De fet és recomanable aconseguir un ambient multicultural i equitatiu.

Buscar un equilibri entre el valor personal i professional. L’experiència professional és un clar diferenciador entre els candidats, tot i així, també hem de prestar atenció a l’àmbit personal i social per tal de saber quina/es persones podrien encaixar millor a la nostra empresa junt amb els valors i la filosofia d’aquesta.

Apostar pel talent de joves. L’empresa pot optar per un programa de pràctiques per tal de donar una oportunitat a joves amb ganes d’aprendre i donar el millor de sí mateixos. Una manera de fomentar aquesta cultura corporativa és organitzar diferents esdeveniments perquè els treballadors es puguin relacionar millor, així com, compartir idees i formes de treball d’una forma relaxada i motivada.

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.