Diverses activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració del departament de Polítiques d’Igualtat de gènere de la Regidoria de Participaci& oacute;, Bon Govern i Serveis Generals, comença avui una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre els diferents tipus de violència masclista existents. En concret, s’han programat diverses activitats amb el lema “Un monstre amb moltes cares” que tracten sobre les violències sexual, tecnològica i vicària. També s’informa sobre els diferents serveis que atenen a les víctimes de violència masclista.

La campanya fa una crida a les dones que pateixen violència sexual, tecnològica, vicària o de qualsevol altre tipus o a una persona coneixedora d’una situació de violència a demanar ajuda. La difusió de la campanya es farà a través de cartelleria al carrer, al web municipal, a les xarxes socials de l’Ajuntament de Reus i als mitjans de comunicació locals.

L’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV)
L’OAV atén totes les persones (menors, gent gran, dones, amb discapacitat o amb malaltia mental…) víctimes de qualsevol classe de violència. Ofereix els serveis següents: acompanyament a la víctima; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d’ajudes econòmiques, seguiment de les incidències del servei telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO) de Creu Roja; seguiment de les ordres de protecció; informació i orientació; atenció social; derivació a serveis especialitzats de violènc ia; elaboració de denúncia, si cal, i assessorament legal.

L’OAV es troba ubicada a la comissaria de la Guàrdia Urbana, a l’avinguda Marià Fortuny, 27. A més de fer-ho de manera presencial, també es pot contactar amb aquest servei a través dels números de telèfon de la Guàrdia Urbana 977 010 092 (extensió 2318). Per a més informació sobre l’OAV es pot consultar l’enllaç següent: http://www.reus.cat/serveis/oficina-d-atencio-la-victima-oav-0

Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)
El SIAD atén, informa, orienta, assessora i, si cal, deriva a serveis especialitzats a les dones, en especial a les que es troben o s’han trobat en una situació de violències masclistes. Ofereix informació i orientació; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d’ajudes econòmiques; atenció social individual; suport psicològic, i assessorament legal.

El SIAD es troba ubicat al Casal de les Dones, al número 9 de la plaça de la Patacada, i es pot contactar amb aquest servei a través del número de telèfon 977 010 672. Per a més informació sobre el SIAD es pot consultar l’enllaç següent: https://www.reus.cat/servei-dinformacio-i-atencio-les-dones-siad

A més d’aquests dos serveis específics, des de l’Àmbit de Violència de la Regidoria de Benestar Social, també s’atén a qualsevol víctima de violència que necessiti ajuda de manera presencial a les oficines ubicades a l’antic hospital Sant Joan, a través del telèfon 977 010 034 i del correu electrònic citapreviaareabenestar@reus.cat

Programa d’activitats
L’acte institucional es farà el mateix 25 de novembre a les 10 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus. Consistirà en la lectura del manifest, a càrrec de Joanna Hernandez Semacaritt, jugadora del Reus Rugbi Club; parlaments institucionals i concert del pianista Albert Galcerà i Oliver, director musical de l’Orfeó Reusenc.

El mateix 25 de novembre a partir de les 21 h a la plaça Farinera de Reus hi haurà la Festa Lila organitzada per l’entitat Comerç Solidari Reus, una festa cultural contra la violència masclista.

Del 7 de novembre a l’1 de desembre es podrà visitar l’exposició de sensibilització amb les violències sexuals «Lliures i sense por», dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva de dilluns a divendres de 9 a 21 h a la Sala dels Rentadors del Casal de les Dones.

El divendres 18 de novembre a les 10 h a la Sala d’Actes del Casal de les Dones hi haurà una tertúlia amb col·loqui sobre l’abús sexual infantil amb Núria Busom Álvarez, autora del llibre «GEA entre el vici i la virtut», i Tsunamis García Cordovés, autora del llibre «Rompiendo cadenas. Las cadenas sólo atan tus manos, mas tu mente rompe tus límites». Es tracta d’una activitat organitzada amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció de l’Abús Sexual Infantil, datat el 19 de novembre.

El dimarts 22 de novembre de 10 a 12 h a la Sala d’Actes de l’Antic Hospital es farà una xerrada sobre les violències masclistes digitals, a càrrec de les agents de Mossos d’Esquadra del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) de Reus.

El dijous 24 de novembre a les 17.30 h a la Sala dels Rentadors del Casal de les Dones s’ha organitzat un acte sobre la violència vicària, en què es presentarà la revista «Cada dia surt el sol», un recull d’històries reals de dones que han patit violència vicària, a càrrec de la professora d’educació secundària a Alacant Sonia Molina, i s’informarà sobre aquest tema.

A més d’aquestes activitats obertes a tothom, n’hi ha dues emmarcades de manera específica en l’àmbit educatiu. Així, el 23 de novembre a les 10 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus, es farà el lliurament del segell de la Xarxa de Centres per la Igualtat i el 25 de novembre, els i les Joves Referents d’Igualtat faran una intervenció de sensibilització contra les violències masclistes en els centres educatius.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.