El barri del Carme

Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus /Arxiu Històric de l'Agrupació Fotogràfica de Reus / Aragonès Martorell, Josep / Núm. reg: 23591

Memòria fotogràfica

Després de la festa major de Sant Pere, se celebren les festes als diversos barris de la ciutat. Al barri del Carme, com és tradició, es fan els dies 15, 16 i 17 de juliol i aquest estiu que la pandèmia ho ha permès, s’han reprès.

A la fotografia, realitzada a la plaça de la Font Nova l’any 2000, hi podem un dels actes que s’hi van celebrar. Es tracta d’un moment del joc de l’olla, amb una noia amb els ulls tapats i que amb un pal intentava trencar una olla plena amb confeti, caramels o alguna petita sorpresa a dins. Al voltant, la resta de xiquets i xiquetes amb les seves famílies s’ho miraven esperant el seu torn il·lusionats.

Aquesta fotografia, feta fa vint-i-dos anys mostra una generació de canalla que encara gaudia i vivia al carrer, quan els telèfons mòbils i les xarxes socials no existien. De fet, si aquesta fotografia s’hagués fet enguany quants telèfons l’haurien retratat?

Imatge captada per Xavi Jurio de La Guia

Àlex Cervelló Salvadó

Tècnic del CIMIR

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.