‘El Bravium és una família i les seves portes estan obertes a tothom’

Ferran Figuerola

Aquest més se celebra l’Assemblea Extraordinària de Socis i Sòcies del Bravium Teatre amb, de moment, Ferran Figuerola com a únic candidat a la reelecció com a president. Parlem amb ell sobre l’estat de l’entitat i els seus projectes de futur…

En quin estat es troba el Bravium?

La nostra situació actual, tant econòmica com d’activitat, és molt bona. Enguany s’ha fet una important inversió en equipament: microfonia, llums, monitors, projectors i cor- tinatge s’han renovat amb una gestió excel·lent i en nou mesos de temporada teatral hem fet 64 representacions. Estem molt bé però sempre falten coses.

Què falta?

Crec que ens manca més teatre de producció pròpia, de la companyia Bravium. Actualment tenim tres projectes en marxa i engegar tot això costa. S’està assajant una obra dirigida per Pep Ayala amb un grup només format per dones. Aquest mateix mes comencen els assajos d’una nova obra dirigida per  la Mabel Bofarull, també de producció propia. I estem en contacte amb el director Jordi Vall que ens ha presentat diverses propostes i alguna es podrà representar. És necessari que el grup de teatre tingui més pes.

Portes molts anys a l’entitat…

Hi porto 25 anys com a secretari i 4 com a presi- dent. Toca un relleu, però, de moment, no el veig, i m’agradaria. Ara fa un any que estic de baixa pendent d’una important operació i em continuo dedicant al Bravium dins de les meves limitacions, per mi és un esforç important però tinc el suport de la resta de membres de la junta sense els quals això no tiraria endavant.

Amb intenció de seguir…

Sí. És un compromís que vaig adquirir fa 4 anys i aquest projecte dóna per més. Personalment he decidit presentar-me a la reelecció i, a dia d’avui, no hi ha cap altra candidatura i crec que no n’hi haurà. Es produïrà alguna modificació en la junta actual però continuarem amb el projecte que vam iniciar.

Què ens pots avançar de la programació?

Continuem acollint representacions de diversos festivals com el FEC, COS i el RTM així com els Premis Amenós als que més Enganxen. També seguim amb el Cicle d’Espectacles Familiars, que té molt bona acollida, les Jornades de Màgia, els cursos de teatre als que enguany hem sumat un de guitarra  i som padrins de la Fira del Vi Solidari de Masroig. Aquesta temporada, entre d’altres, ens visitaran la companyia Lucky Luke amb el muntatge ‘La vuelta al mundo en 80 días’, tornarà l’obra ‘La intervenció’ que es va representar l’any passat amb gran èxit de públic, tindrem la representació d’ ‘Etheria’ de Coia Valls i el concert del Cor Masculí de Barcelona, que des de la seva participació al festival RTM ve cada temporada.

A part de les accions fora del teatre…

Exacte, acabem a la sala al juny i aprofitem els mesos de juliol i agost per fer-ne el manteniment però continuem fent diverses activitats de carrer com són la Cavalcada de Reis, el Mercat al Mercadal, les Varieetes de Sant Pericu, el Carro dels Romanços… No parem.

Què diries a la gent per a què s’acosti al Bravium?

Hi ha gent de Reus que encara no coneix el Bravium i em sorprèn. Animo als reusencs i reusenques a venir als espectacles que programem. Si a més volen quedar-se a ajudar-nos seran benvinguts. Som una família en que tots treballem voluntàriament i les nostres portes sempre estan obertes a tothom.

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.