El casal d’estiu per a infants i joves amb autisme reforça les activitats esportives

Cartell del casal

Aquest estiu, per primer cop, el Club Natació Reus Ploms organitza, amb el lema «A l’estiu, … Supera’t!!!», el casal d’estiu per a infants i joves amb trastorns de l’espectre autista lleus o moderats i altres trastorns del desenvolupament, que compta amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus per tercer any consecutiu. L’Associació Aspercamp va organitzar amb èxit les dues edicions anteriors.

Enguany, es tracta d’un casal esportiu adaptat que s’adreça a infants i joves entre 6 i 14 anys amb autisme i altres trastorns del desenvolupament i als seus germans o altres persones properes d’aquesta edat. Costa 40 euros per setmana i començarà el 8 de juliol i acabarà el 2 d’agost. En concret, les activitats es faran de dilluns a divendres, de les nou del matí a la una del migdia, a les instal·lacions del club, amb entrada i sortida per l’accés de la porta de les pistes de pàdel i tennis, situades al número 1 de l’avinguda Marià Fortuny.

Es practicaran moltes i diverses activitats esportives com, entre altres, atletisme, bàdminton, bàsquet, boulder, croquet, futbol, handbol, jocs d’aigua, jocs de cooperació, jocs de taula, jocs populars, treballs manuals, netball, salvament i socorrisme, tallers, tennis, voleibol, waterpolo i zumba.

Els dos objectius generals principals d’aquest casal són oferir una activitat en la qual els infants i joves amb autisme puguin gaudir de la pràctica esportiva com a mitjà per millorar les seves capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, respectant el seu ritme i les seves necessitats, i promoure la inclusió a l’esport.

Com a objectius específics aquest casal vol potenciar entre els participants l’activitat física des d’un punt de vista lúdic, la millora de l’autoconcepte i autoestima, els hàbits d’autonomia i de coneixement del seu cos, les eines perquè es relacionin entre ells i amb els monitors a través de l’esport i  la higiene personal.

Casal d’Estiu Adaptat
L’AMPA CEEP Alba gestiona l’organització del Casal d’Estiu Adaptat, que es fa de l’1 al 26 de juliol des de les 9 del matí fins a la 1 del migdia a l’Escola General Prim. Enguany, hi poden participar fins a 40 infants i joves, entre 3 i 21 anys, escolaritzats en centres o unitats d’educació especial de Reus i infants de necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans. Es realitzen diverses activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia, sortides i activitat aquàtica.

Inclusió als casals d’estiu
A més d’aquests dos casals, Reus també compta amb 25 infants amb necessitats especials que participen dels casals d’estiu generalistes, organitzats per la Regidoria d’Ensenyament, i que disposen d’un monitor de suport.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.