El Cementiri exposa idees d’intervenció dels alumnes d’Arquitectura de la URV a l’equipament municipal

El Cementiri General de Reus –gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp- acull una exposició de projectes realitzats per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV centrats en l’anàlisi i propostes d’intervenció a l’equipament funerari municipal. Els treballs formen part de l’assignatura “Patrimoni Arquitectònic: anàlisi i intervencions”, i s’emmarquen en la col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i el s Serveis Funeraris amb el programa d’Aprenentatge i Servei de la URV.

Els projectes mostren propostes d’hipotètiques intervencions que es podrien tenir en compte davant futures actuacions arquitectòniques: nous sistemes d’il·luminació, construccions d’illes funeràrias, definició de nous accessos al Cementiri, reordenacions d’espais verds interiors, entre altres. En tot cas, es tracta de plantejaments hipotètics que han servit per desenvolupar eines d’estudi de l’assignatura.

Les propostes exposades a la sala polivalent del Cementiri són el resultat del treball grupal desenvolupat pels universitaris, que han elaborat el seu projecte a partir d’una anàlisi exhaustiva del Cementiri, per després buscar referents que contextualitzin l’equipament en el panorama històrico-cultural europeu.

Aquesta iniciativa acadèmica analitza el patrimoni cultural de manera global: immaterial, natural, moble i immoble. En aquest context, el Cementiri General de Reus presenta peces de gran valor artístic i arquitectònic; alhora que té un gran valor documental que permet visualitzar els canvis de la societat al llarg de la historia.

L’exposició es podrà visitar fins el 18 d’octubre en l’horari habitual del Cementiri General de Reus: matins de 9:00 a 13:00h i tardes de 16:00 a 19:00h. Els dissabtes i diumenges la mostra es podrà contemplar de 9:00 a 17:00h.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.