El CIMIR rep 2.000 fotografies de la Federació Catalana de Fotografia

La Federació Catalana de Fotografia (FCF) realitzarà aquest pròxim dissabte 15 de febrer a partir de les 11:00 h l’assemblea de l’entitat i la signatura del conveni de comodat entre la mateixa federació i l’Institut Municipal Reus Cultura de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. La trobada es realitzarà al Centre de la Imatge Mas Iglesias espai que acull el dipòsit de la col·lecció fotogràfica de la Federació Catalana de Fotografia.

Aquesta col·lecció fotogràfica està composada per 2.000 fotografies i va ser dipositada el dia 15 de desembre de 2019 per Josep Maria Casanovas Dolcet, en nom de la Federació. La majoria son originals, però també s’hi conserva algun duplicat, i l’entitat continuarà aportant entre 800.i 900 fotografies cada any

Totes les imatges que són considerades obra fotogràfica, de valor artístic i que permeten ampliar les col·leccions que es custodien al CIMIR, són fotografies presentades als diversos concursos i sol·licituds de distincions que la FCF va realitzar des del 1982 – any de la seva fundació- fins a l’actualitat:

A) Biennals Tradicions i Cultura Popular

B) Certamen Fotogràfic (Actual Premi Catalunya)

C) Sol·licitud de distincions

Cal destacar que totes les imatges són considerades obra fotogràfica, per la qual cosa gaudeixen de tots els nivells de protecció.

Aquesta col·lecció es important pel seu valor artístic, ja que les imatges són un recull de les obres de diversos autors i són representatives de la fotografia artística catalana des del 1982 fins a l’actualitat.

L’estat de conservació del fons és el normal per l’antiguitat del mateix.

Per tal de garantir-ne la correcta conservació, cada suport es dipositarà als diversos materials de conservació i es dipositarà a la sala destinada a dipòsit definitiu on es garanteix la temperatura i la humitat adequats per a la bona conservació.

La modalitat pactada amb el dipositant serà el comodat per un període de deu anys des de la signatura del contracte, període que podrà ser prorrogat de mutu acord de les parts, per anualitats successives o per un període superior, mitjançant la formalització de les corresponents addendes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.