El Consell Català de l’Esport i la UCEC donen per acabada la competició dels JEEC

Imatges Jocs Esportius Escolars

El Consell Català de l’Esport i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) han acordat donar per acabades les competicions dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) del present curs en les seves fases locals, comarcals i supracomarcals, un cop analitzada l’afectació que està tenint de la COVID-19 en l’activitat esportiva del país.

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya és un dels programes amb què la Generalitat de Catalunya promou la pràctica esportiva a tota la població en edat escolar, fent-la compatible amb la transmissió de valors educatius, i que està organitzat a la nostra comarca pel Consell Esportiu del Baix Camp (CEBC).

En canvi, pel que fa a les activitats d’altres programes d’esport escolar més reduïts en l’àmbit geogràfic que desenvolupen els consells esportius comarcals -com per exemple al Baix Camp els cursos de natació, els casals d’estiu, el Pla Català d’Esport a l’Escola, etc.-, l’evolució de la pandèmia del coronavirus anirà determinant si es poden reprendre o es suspenen definitivament aquest curs 19-20, sempre en funció de les fases de desconfinament progressiu de l’activitat esportiva i seguint les mesures sanitàries definides per les autoritats.

Paral·lelament, tant Consell Català de l’Esport com UCEC han començat a treballar ja per trobar la fórmula de reprendre els JEEC el curs vinent. Aquest programa va comptar durant el curs 2018-19 amb 166.774 infants i adolescents de 6 a 18 anys a les fases locals i comarcals amb un 57,3% de nois i un 42,7% noies-; 10.675 alumnes a les finals territorials, i 4.866 a les final nacionals. Quant al personal tècnic, estava format per 7.891 persones.

Els Jocs Esportius Escolars s’emmarquen en el Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya, que té com a objectiu potenciar l’esport escolar com un model d’educació integral que afavoreixi un estil de vida saludable i els valors humans i socials en un marc de convivència i cohesió, i que ofereix una iniciació a la pràctica fisicoesportiva a tots els infants i adolescents d’entre 3 i 18 anys.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.