‘El festival Infinit és un viatge musical des dels anys 60’ fins a l’actualitat’

Infinit, Festival de tributs i Fira de la música.

Del 7 al 10 de setembre firaReus acull la primera edició del festival de tributs Infinit; una iniciativa pionera a casa nostra. Parlem amb el seu director, Joan Carles Borrell, sobre l’esdeveniment.

D’on sorgeix la idea del festival?

La idea de tirar endavant un festival de música a Reus sorgeix fa anys. Els darrers dos anys el tema dels tributs s’ha professionalitza molt, li donem una volta i decidim que la fòrmula ens encaixa. Resulta una novetat ja que no existeix un festival de tributs a casa nostra; el format estàndar de festival però amb tributs. Una idea nova, diferent i arriscada, ja que no tenim cap referent. Plantejar-se aquest festival a Reus ha estat complicat; això no és Barcelona.

 Heu fet una previsió d’assistència?

Dins de l’aforament que tenim, 2.500 persones per jornada, ens agradaria moure’ns al voltant dels 1.500 assistents al dia: seria una xifra fantàstica però és molt agosarat afirmar que les tindrem, tenint en compte el que comentava: no tenim cap referència en el gènere de tributs. La iniciativa ha obtingut una gran acollida, ara falta que la gent respongui.

 A quin públic està adreçat Infinit?

El dibuix del festival, a nivell de públic, està obert a tothom: no hi ha un target específic ni d’edat ni de gènere musical. L’objectiu és aconseguir que la gent disfruti de la música, crear una sinestèsia en el moment de viure l’esdeveniment. La sincronia i empatia són precioses i més si es donen en un públic heterogeni: ho gaudeixes encara més. Aquest paquet de sensacions és molt interessant.

Comenta’ns la selecció musical…

Aquesta ha estat la part més maca. Quan ens plantegem el contingut ho fem amb l’objectiu d’oferir música a nivell transversal de totes les èpoques. Amb la selecció hem intentat fer un viatge per la música des dels anys 60’ fins a l’actualitat, procurant oferir els millors tributs de cada grup, tots de nivell internacional menys un. Hem primat la qualitat i varietat Infinit, Festival de tributs i Fira de la música Joan Carles Borrell Responsable d’Infinit, Festival de tributs i Fira de la música ‘El festival Infinit és un viatge musical des dels anys 60’ fins a l’actualitat’ 13AGOST dels artistes sense acotar cada dia a un estil i época concrets; contràriament hem volgut que cada dia sigui un viatge diferent perquè el públic disfruti de l’essència de la música fora del temps.

 Quines seran les activitats paral·leles?

Hem intentat donar un tomb al contingut ja que es pot enfocar des de diferents aspectes. Tindrem projeccions de cinema musical, com a mínim dos dies a primera hora a l’interior de l’Auditori; una segona part audiovisual que consistirà en una sessió de videoclips, una experiència diferent i atractiva; actuacions de petit format, que es realitzaran dins de la fira, complementant l’activitat exterior, especialment al matí. Diversos artistes que explicaran que expressen amb la seva obra, sense arribar al format de masterclass. A més, cada dia, abans dels concerts principals, comptarem amb l’actuació de diversos grups de reconegut prestigi locals o del territori que no fan tribut sino covers.

El festival de tributs Infinit se celebra del 7 al 10 de setembre a firaReus en horari de 12 a 00 h

Què diries a la gent de Reus per animar-la a venir al festival?

Els oferim unes jornades per gaudir de la música amb la família i els amics. L’oportunitat de viure l’experiència d’un festival, que no és només música és un altre nivell: si gaudeixes d’un festival això et marca. Amb l’avantatge que els temes que escoltaràs són realment mítics i no els pots sentir en altres festivals i això pot resultar una gran experiència. Un festival únic, heterogeni i molt interessant, i que a més es realitza a la nostra ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.