El que el “boom” de la cervesa artesana explica sobre estratègies de màrqueting

Màrqueting digital

Fa molts anys, indiferentment de la localitat a la que es visqués i del mida que tingués aquesta, hi havia alguna botiga que venia cervesa d’autor, que elaboraven ells mateixos de forma artesanal.

Fa cosa de pocs anys, hi ha hagut un “boom”, una moda la qual ha tingut unes quantes ramificacions i que ha aconseguit anar més enllà de la simple obertura de diferents locals i l’aparició de nínxols de mercat. Això ha produït que les grans marques de cervesa haguessin de treure productes més artesans per assolir el ritme d’aquests canvis.

Encara que es pugui veure aquesta moda com una moda passatgera, com passa amb moltes altres, el “boom” de la cervesa artesana i les micro–cerveseries serveix per comprendre com canvia el mercat i com les diferents empreses de diferents àmbits ens hem d’adaptar a ells. L’elevat creixement que es preveu a Europa es d’un 11% entre el 2017 i el 2021. Al 2015 ja hi havia 5000 cerveseries a Europa i així es convertia en un element de moda.

Els fabricants de cervesa assenyalen que han triomfat perquè han sabut entendre com havien canviat els consumidors així com la relació amb l’alcohol i especialment amb la cervesa. Tot i així no ens deixem emportar per conclusions fàcils.

Els diàlegs que els consumidors mantenen a les xarxes socials poden mostrar com la cervesa artesanal segueix sent un concepte actual. Així doncs escoltar el que passa a les xarxes socials amb el que respecta a la cervesa demostra la complexitat que pot arribar a tenir un mercat de tendència i el fàcil que pot ser deixar-se emportar per comentaris i conclusions simples, com seria que el principal usuari que parla d’aquest producte a les xarxes socials són homes amb una mitjana d’edat de 35 anys i que ens hem de dirigir a ells.

Per això, els fabricants de cervesa no haurien de dirigir-se a aquest públic de forma única, ja que les xarxes també indiquen que, curiosament, hi ha altres nínxols potencials com la Generació Z.

Anant un pas més enllà. Analitzar de què parlen els nostres consumidors i què els interessa ens ajuda a comprendre molt millor com són. Però no només als fabricants de cervesa artesanal, sinó també als fabricants de cervesa a gran escala, cervesa casolana i fabricants de vi.

Per finalitzar també hem de tenir en compte altres elements importants com el missatge a transmetre així com connectar amb altres audiències potencials i poder fidelitzar els nostres clients.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.