Recollits 2.000 quilos de joguines solidàries que s’han lliurat a Càritas

Recollits 2.000 quilos de joguines solidàries que s’han lliurat a Càritas

La campanya de recollida de joguines solidària “Les teves joguines que tornin a rodar”, organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus amb la col·laboració de les empreses Ticnova (Beepbox), Porta Sistemas, Aula Centre de Formació, Arts Gràfiques Rabassa, Cadena Ser, FCC i Centre Comercial La Fira, ha aconseguit un total de 2.000 quilos d e joguines que aquest matí s’han lliurat a Càritas, qui farà la distribució a nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Els follets de Nadal de Reus, el Llampec i la Traca, han estat els encarregats de carregar la furgoneta que ha transportat les joguines des del magatzem, on prèviament s’han netejat i desinfectat, fins a les dependències de Càritas.

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient ha impulsat aquesta iniciativa amb el doble  objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la possibilitat d’allargar la vida útil de les joguines en bon estat, donant-les i reutilitzant-les; i la vessant solidària, donant-les a nens i nenes en situació de vulnerabilitat. El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio ha valorat  “la resposta positiva i massiva de la ciutadania a la crida feta amb aquesta campanya per allargar la vida útil de les joguines i perquè  la il·lusió i la màgia dels Nadal arribi a les llars de la ciutat amb menys recursos i cap nen o nena es quedi sense una joguina”.

Des del 18 de novembre fins el 15 de desembre es van habilitar divuit punts de recollida de joguines a les dependències municipals i també a les empreses col·laboradores amb la campanya. En l’actual context sanitari s’ha tingut molta cura en la selecció, neteja i condicions d’emmagatzematge fins al lliurament de les joguines, per tal de garantir la seguretat dels nens i nenes que les rebran. La neteja de les joguines recollides s’ha fet amb productes no tòxics i, un cop desinfectades, s’han identificat les joguines amb una etiqueta amb la data en que s’ha fet la desinfecció.

Aquesta campanya solidària, que es venia organitzant des de fa anys pels treballadors de FCC amb la col·laboració de l’Ajuntament, aquest any, s’ha volgut fer extensiva a més organitzacions i donar-li un nou impuls. En les darreres edicions s’havien recollit entre 200 i 460kg de joguines, xifra que aquest any s’ha vist incrementada amb escreix.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.