‘El fil conductor de la meva música és l’amor, sobretot l’amor propi’

Paula Fitzz Cantant i Compositora
Paula Fitzz Cantant i Compositora

Paula Fitzz

La cantant reusenca Paula Fitzz actua el dia 9 a la Biblioteca Central Xavier Amorós amb Boris Beats, presentant els temes del que serà el seu proper treball ‘Healing’.

Què es trobarà el públic que vingui el dia 9?

Et diria que a mi despullada. Tal i com s’han creat les lletres i la música seran moltes emocions a flor de pell. Espero que traspassin. Jo estaré totalment vulnerable.

Com definiries ‘Healing’?

El defineix el seu títol que vol dir curant. No és un procés tancat ja que estem en constant lectura i en constant treball amb nosaltres mateixos. El procés de sanació.

Quin és el teu estil?

Sempre hem dit que fem un acid jazz, un rhythm and blues amb elements funky o de jazz pur però no et sabria definir concretament quin estil fem. Em mouen les emocions, l’energia: el que desprenen segons la música.

I les teves influències?

Ella Fitzgerald, Amy Winehouse i Jorja Smith. Em moc bastant per aquí; dones molt fortes i potents que no han tingut por, especialment en les lletres en que m’hi fixo moltíssim, d’explicar com se sentien, les seves situacions complexes sense pors ni tabús.

Com neix aquest projecte?

A través d’instagram. El Boris va penjar un treball nou, li vaig enviar un missatge i li vaig dir ‘jo vull fer alguna cosa amb tu’. Vam quedar i vam començar, sense expectatives. Tot ha estat molt fàcil amb ell: ens entem molt bé.

I el procés de creació?

El primer Ep, ‘Songs l’d cry you to’, eren coses que necessitava dir ràpidament i va anar molt fluid, ara em trobo diferent. Segueixo amb moltes coses que vull dir però ja miro més com explicar-les, que en l’Ep no em preguntava. Vull que tingui un context i que s’entengui. Com a mínim vull entendre-ho jo. Com he passat un procés complicat he necessitat entendre’m molt i mitjançant la música ho estic aconseguint. Ha estat l’eina per treure-ho tot.

Hi ha un fil conductor?

L’únic fil conductor és l’amor, sobretot l’amor propi. Són cançons que han sorgit en moments determinats.

I seu objectiu?

Ja s’ha complert en certa manera. Evidentment que vull que es mogui però per mi l’objectiu ja s’ha complert en el sentit que he vist una evolució molt important del primer al segon i un gran aprenentatge. L’altre és que la meva música s’escolti, que avui dia és complicat: amb l’afegit de la situació que estem vivint i que jo canto en anglès. Costa molt fer-te un lloc.

Com es fa per fer-te aquest lloc?

No ho sé. Anem una mica a l’aventura, a veure què passa, i si l’acabem trobant genial.

Aviat nou videoclip…

Properament estrenem un nou videoclip, del primer single de l’àlbum: el tema ‘Seven’, és el que té més pes, literal; al que he posat més càrrega emocional.

Composes, cantes, diri- geixes… Com es porta?

Disfruto moltíssim. El poder dirigir els meus propis videoclips i participar en tot el procés de creació i poder treballar amb altres artistes amb els que puc fer diverses col·laboracions és molt interessant: creem sinèrgies. Jo tampoc sóc la mateixa persona i resulta divertit que hi hagi aquesta separació.

Com es combinen aquestes personalitats?

Sóc molt transparent sigui la Fitzz o la Paula. M’agrada treballar supercòmoda i que tothom se senti en un ambient en que tots estiguem tranquils. Després les coses aniran com aniran però des de la tranquilitat i la calma. A més jo m’entrego fins a l’infinit en tot allò que faig.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.