Les ungles respiren?

FORMACIÓ UNGLA

Atemporal Esthetic Lab.

La resposta a la pregunta de si les ungles respiren és un rotund no. La làmina de les ungles, la part que veiem, està formada per cèl·lules mortes de queratina, i la part viva de l’ungla, la matriu i el llit, reben els nutrients i l’oxigen pels capil·lars sanguinis, no des de la superfície, per tant, les ungles no “respiren”.

Aquest és també el motiu pel qual podem tallar i llimar les ungles sense sentir dolor. Significa això que no és necessari deixar “des- cansar” les ungles, és a dir, que no cal deixar un temps entre esmaltats o extensions? Bé, no exactament. Els esmalts, el gel o l’acrílic són productes químics que, utilitzats repetidament, poden arribar a danyar la queratina, debilitant-la o produint relleus desitjats. Per aquest motiu ens hem d’assegurar de que els productes utilitzats per embellir les nostres ungles siguin de la màxima qualitat, vegans i sense elements químics com el toluè, càmfora, formaldehids, DBP, xilè o metiletilcetona. També és important la manera en que es retiren els esmalts, preferiblement sense acetones ni amb torns que poden fer malbé la superfície de les ungles.

En conclusió, les ungles no respiren, però per la seva decoració cal fer servir productes de qualitat que siguin retirats amb la màxima cura i, si, de tant en tant, deixar-les lliures de qualsevol producte.

Maica López, Atemporal Esthetic Lab.

Atemporal Esthetic Lab
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.