El Govern aprova noves millores en les mesures de contenció de la COVID-19

Signo de interrogación y célula viral sobre un fondo azul

El Govern ha aprovat aquest divendres, en el marc del Procicat, algunes mesures que milloren les restriccions fixades en relació a l’epidèmia de la COVID-19. Les mesures entraran en vigor el proper dilluns 7 de juny i se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres. Permetran flexibilitzar els aforaments en alguns sectors com els actes religiosos o cerimònies civils, o els congressos, fires comercials i convencions.

Les mesures aprovades són les següents:Es permet la celebració d’assemblees d’entitats esportives, culturals i, en general, d’entitats de base associativa, amb l’aforament limitat al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones, o fins a 1.000 amb condicions de ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions. Aquest aforament estava limitat al 50% i només es permetia per a assemblees d’entitats esportives.

S’amplia l’aforament del 50% al 70% per als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, al 70%.

S’amplia l’aforament del 50% al 70% en congressos, convencions, fires comercials i activitats assimilables

Es poden celebrar actes de graduació de l’estudiantat universitari (a universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya) en les mateixes condicions que les activitats culturals. Caldrà respectar, per tant, el 70% aforament, asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l’aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada, mesures per evitar aglomeracions i amb assignació prèvia de seients i registre previ.

En les festes majors, revetlles i altres festes populars es podran fer totes aquelles activitats que s’ajustin als àmbits previstos en aquesta Resolució, i hauran de fer-se amb les condicions previstes. Fins ara, estaven suspeses les festes majors i altres festes amb risc per aglomeracions de persones. En aquest sentit, cada activitat compresa en el marc de festes majors, revetlles o festes populars haurà de complir amb les característiques de l’activitat concreta.

Es mantenen les reunions de caràcter familiar i/o social en l’àmbit públic i privat en 10 persones màxim llevat q siguin convivents.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.