El projecte ‘Les dones també escriuen la història de l’art’ guanyador del premi del professorat als XVIII Premis CAC

S’ha celebrat en streaming l’entrega de la XVIII edició dels Premis CAC a l’escola, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació «La Caixa».
L’objectiu d’aquest concurs és fomentar l’educació en comunicació als centres educatius. El projecte “Les dones també escriuen la història de l’art”, desenvolupat per Rosalia Anglada, Isabel Taixés i Ester Ferrando, professores de l’Institut Gabriel Ferrater, ha guanyat el 1r premi en categoria de professorat. Es tracta d’un projecte de videocreació on els alumnes elaboren material divulgatiu sobre dones artistes de diferents disciplines, en múltiples formats: Youtuber, videoart, reportatge, audioguia…
De manera interactiva, mitjançant codis Qr, aquestes càpsules informatives arriben a alumnes de tot el centre i aquests alumnes treballen els continguts i creen nous materials. El fet de premiar un treball d’aquest tipus és un pas més en la visualització de les dones artistes. Aquestes dones que no apareixen als llibres de història de l’art però que si que hi eren.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.