‘El Jardí de la Casa Rull és un espai públic que es deu a la gent de Reus’

Esteve vergadà, Jardí de la Casa Rull
Entrevista Esteve Bergadà

Cicle ‘Fil musical’ al Jardí de la Casa Rull

El Jardí de la Casa Rull és un dels focus de l’activitat cultural d’aquest estiu a Reus. Parlem amb el seu responsable, Esteve Bergadà, sobre les diferents propostes que formen la programació d’aquest idíl·ic espai.

Aquest estiu s’estrena el Fil musical…

Una proposta sorgida de la Regidoria de Joventut i del col·lectiu Anima’t que consisteix en una sèrie de concerts els dijous d’aquest mes de juliol en format acústic i íntim. És una mutació del Reussona, el concurs de música de Reus: una manera de donar-li continuitat i donar-li un aire nou i fresc, impulsant a cantautors joves i emergents convinant-los amb els guanyadors de la darrera edició.

Quin és el seu format i programa?

És un cicle de concerts que es realitza els dijous a partir de les 21 h amb entrada gratuïta. Podrem escoltar quatre propostes ben diferents com són Ferran Palau, Pau Vallvé, Maria Rodés i Mostassa, en aquest entorn fantàstic de la Casa Rull.

Quines altres activitats podem gaudir al Jardí de la Casa Rull…

Els mesos de juliol i agost apleguen el gruix de la programació d’estiu en que hi podem trobar el Cicle de Cinema Fantàstic i de Ciència-ficció organitzat per l’AJJRR amb projecció cada dilluns: vuit pel·lícules i possiblement alguna sorpresa per celebrar el seu desè anviersari. Els dimecres, com l’any passat, el cicle de monòlegs. Els dijous el Fil musical que comentàvem. Els divendres el rotllet de tarda que consisteix en una sessió de dj’s de la ciutat i contrada que amenitzaran els vespres amb sessions ambientals, fresca i d’estiu. Els dissabtes vermuts amb actuacions musicals i dj’s.

I a part de la programació estable?

Aquest mes celebrem el Free Market, mercat de roba de segona mà i de consum responsable (a l’octubre es realitzarà l’edició de tardor) i després d’alguns anys tornem a ser escenari del festival ReusBlues amb l’actuació del grup Blues Prisioners el dissabte 14.

La programació continua al mes de setembre…

L’espai acollirà la tradicional exposició de bonsais. També tindrem la segona edició de la Fira del Disc del Col·leccionista de Vínil i la primera edició de la Fira del Còmic i del Col·leccionista. A més part de la programació del festival Accents serà present al Jardí els dissabtes dels mesos de setembre i octubre. A tot això cal afegir-hi diversos i variats actes d’altres estils que vagin sorgint.

El Jardí de la Casa Rull és un espai obert?

El jardí de la Casa Rull és un espai públic que es deu a la gent de Reus i qualsevol que vingui amb una proposta és benvingut. Després s’han de realitzar els tràmits pertinents però d’entrada totes les propostes són escoltades i tingudes en compte.

El públic és tan variat com les activitats?

Hi ha un percentatge de gent, no molt elevat, que assisteix a tot. L’espai aplega un públic heterogeni de tot tipus d’edats però que és molt fidel. Cada activitat té el seu públic però comparteixen un públic comú ja portat pel mateix espai.

Què diries a algú que encara no coneix l’espai per animar-lo a venir?

Poca cosa es pot dir. Quan algú veu per primer cop el Jardí de la Casa Rull de manera casual, el descobreix i veu l’entorn en el que està ubicat i com es porta i com és la seva gent queda enamorat del lloc. És un espai que per si sol ja té força: la gent queda encantada. No cal dir massa cosa, simplement vine i quan vinguis ja descobriràs perquè.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.