El MAMT se suma a l’Any Palau Ferré amb l’exposició d’una obra de l’artista montblanquí

Montblanquí i universal, el pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (1921-2000) és autor d’una prolífica obra present en diferents col·leccions públiques i privades de dins i de fora de Catalunya. Ara, una de les seves peces més emblemàtiques també es podrà contemplar, fins a final de 2021, en una de les sales de l’exposició permanent del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). D’aquesta manera, l’espai cultural de la Part Alta de Tarragona se suma a les diverses iniciatives a l’entorn de l’artista que se celebren en el marc de l’Any Palau Ferré, coincidint amb el centenari del seu naixement.

L’obra, ‘Noia amb girasol’ (105 x 75 cm), va ser creada amb tinta xinesa de colors sobre paper tela. Es tracta d’una tècnica molt particular de l’autor, que dona com a resultat obres carregades de singularitat gràcies a un ús molt personal del color. El retrat ha estat cedit temporalment per la família de Palau Ferré com a reconeixement a la Diputació pel seu suport a la tasca de recerca i investigació en l’art contemporani i per la labor del MAMT en favor de la difusió de la creació artística al conjunt de la demarcació de Tarragona.

Projecció internacional

Maties Palau Ferré va ser un artista compromès amb la defensa dels valors de la pau, la solidaritat i la llibertat. Format a Barcelona i a París, on va començar a interessar-se per la tradició pictòrica italiana i les tendències escultòriques de l’Europa de l’Est, va gaudir d’una projecció internacional notòria, de la què destaca el reconeixement obtingut als Estats Units. L’any 2011, coincidint amb el norantè aniversari del seu naixement, el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona va organitzar l’exposició retrospectiva ‘Palau Ferré i el seu paradís’, juntament amb la publicació del volum de la col·lecció Tamarit, coeditat per Viena Edicions i amb textos d’Antoni Salcedo Miliani. Deu anys després, i amb motiu del centenari, el museu li torna a retre homenatge oferint als visitants la possibilitat de gaudir novament de la força i el color de la seva obra.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.