El Memorimage 2019 s’inaugura amb “De rodillas corazón” un documental sobre la ballarina Sol Picó

Memorimage presenta la programació de la catorzena edició que inaugurarà amb el film “De rodillas corazón” de la polifacètica artista Susanna Barranco. El documental fa un retrat de la ballarina contemporània Sol Picó tant dalt de l’escenari, com en el seu dia a dia en un moment crucial de la seva vida: quan està a punt de fe r 50 anys. La projecció i inici del Memorimage 2019 tindrà lloc al Teatre Bartrina el proper dia 6 de novembre.

Dins la Secció Oficial podrem gaudir del documental, “Shooting the Mafia”, que segueix la trajectòria de Latizia Battaglia una dona que dedica la seva vida a lluitar contra la màfia siciliana a través de la càmera; “Hunting for Hedonia” on s’investiga una tècnica curativa nova, que aplicada a pacients amb malalties tan dispars com el Parkinson o la depressió crónica, té uns resultat miraculsos; “La Maleta de Madame Collete”, una producció balear d’una dona singular en el seu temps, una pintora francesa que arribarà a Mallorca per fer-ne de la illa, casa seva; “Peret, jo soc la rumba”, ens descobreix el rei de la rumba de manera intima però a l’hora realitza un homenatge a Pere Pubill Calaf, Peret per al món sencer, el rei de la rumba catalana per a la història.

La secció MemoriReus ens descobrirà aquest any: “Labo” un viatge al passat a través de les imatges de la Laboral amb l’espai com a protagonista absolut. Amb “La Vall del Francolí, l’alè del camp” veurem què s’amaga darrera la indústria petroquímica a través d’aquest film que dona veu a un territori que resisteix més enllà de les adversitats. “Elena Universo” es sumergeix en la trista història de l’Elena una dona que no encaixava en el que s’esperava d’ella però tampoc en el que volia ser. I finalment, amb “Gaudí, l’arquitecte de Déu”, coneixerem a cinc laics que volen demostrar que l’arquitecte és dign e d’un dels títols més preuats de l’Església: la beatificació.

Enguany, la secció MemoriXics dedicada al públic familiar, recuperarà un clàssic de la comèdia francesa: “Mon oncle”, del director i actor Jacques Tatí que una vegada més interpreta a Monsieur Hulot.

I més enllà de les sales de cinema, Memorimage proposa el taller “FEM UN GIF?” dirigit a totes les persones que tinguin ganes de passar una bona estona aprenent a crear el seu propi gif a partir del reciclatge d’imatges d’arxiu.

El dissabte dia 9 de novembre tindrà lloc la Cloenda de Memorimage 2019 amb el lliurament de Premis i la projecció de “Contra el No-Do”un documental que retrata la vida de Llorenç Soler, un home creatiu, lliure i insubornable que va esdevenir un dels precursors del cinema documental independent a Espanya a partir dels anys 60. Dins de l’Espanya franquista, Soler es va rebel·lar contra el discurs monolític de TVE i el No-Do, esdevenint un dels pioners del cinema de documental independent. A més, comptarem amb la presencia del protagonista.

Finalment Memorimage Online arribarà a tot l’estat a través de la plataforma Filmin. Del 6 de novembre al 6 de desembre es podran veure online una selecció de 4 pel·lícules d’aquesta edició a més de recuperar 9 pel·lícules d’edicions anteriors.

Daniel Jariod, director artístic del festival, explica que “enguany tenim per fi un Festival paritari. No només la meitat dels catorze films estan dirigits, total o parcialment, per dones: a més d’aquests, dos dels altres films, dirigits per homes, tenen com a protagonistes personatges femenins. Així, dues terceres parts de la programació d’enguany es caracteritzen per tenir, o al davant, o al darrera de la càmera, o a tots dos llocs, una figura femenina.”

La catorzena edició del Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus se celebrarà del 6 al 9 de novembre al Teatre Bartrina, a l’Orfeó Reusenc i al CIMIR. Tota la programació i els detalls del Memorimage 2019 es poden consultar a memorimage.reus.cat

Dossier de premsa Memorimage 2019

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.