El Mònica Hotel enceta la temporada estiuenca celebrant el seu 50è aniversari

El Mònica Hotel de Cambrils ha encetat la temporada d’estiu aquest cap de setmana, tot coincidint en el mes de celebració del seu 50 aniversari. Una efemèride molt especial per tot el Mònica Group -propietaris també del Mònica Hotel Boutique i de Mònica Mar Apartaments-, conscients de la importància de les cinc dècades de trajectòria a la vila cambrilenca d’un hotel que ha crescut conjuntament amb el municipi. Un hotel elegant, modern i amb un punt de clàssic important.

El 5 de juny del 1971, un visionari com l’empresari local Lluís Massagué, va obrir les portes per primera vegada d’un hotel situat al cor de Cambrils, equipat amb un total de 56 habitacions i que donaven servei majoritàriament a un client nacional «els començaments no van ser fàcils, el meu pare va portar a terme una aposta arriscada i, per desgracia, un anys després d’inaugurar l’hotel, una malaltia greu ens va deixar sense ell. Així que amb 17 anys em va tocar posar-me al capdavant» explica Mònica Massagué, propietària de l’hotel.

Un hotel sempre avançat al futur i als canvis

La primera transformació del Mònica Hotel va ser a meitats de la dècada dels 80, amb la construcció de la piscina interior «vam fer una enquesta entre els clients de l’hotel en aquell moment, vam apostar per fer la piscina tot i l’opinió contrària de la majoria de la clientela, ja que ells preferien anar a la platja». Aquesta va ser una de les primeres passes importants dins de la instal·lació «el temps ens va donar la raó, ja que un cop construïda la piscina es va convertir en un dels nostres actius importants» afirma Mònica Massagué.

Tanmateix, un cop passats els anys, i pròxims a l’entrada del nou mil·lenni i amb l’arribada de l’euro com a moneda única a Europa, el Mònica Hotel va decidir ampliar l’any 1998 el número d’habitacions de 56 a 78, gràcies al projecte impulsat pel prestigiós arquitecte Gonzalo Gracia Iturbide. On a més de la construcció del pàrquing, també es va ampliar la capacitat del menjador, es va reubicar la recepció i «vam ser un xic agosarats, potser un pèl massa per l’època, ja que per exemple vam separar el wàter del bany, i això fa 20 anys el client no ho entenia, era molt impactant. Com també el fet que la normativa deia que les habitacions havien de ser de 16 metres quadrats i nosaltres les vam fer de 20. Avui en dia segueixen sent habitacions àmplies» apunta Massagué.

La propietària de l’hotel explica que un cop finalitzada aquella ampliació, van decidir conjuntament amb la família, d’executar-ne una segona l’any 2000 «tenia molt clar que volia donar-li més qualitat al client, era un objectiu que tenia entre cella i cella. Així que vam fer habitacions amb solàrium privat, ja que en aquell moment a la Costa Daurada no s’havia vist enlloc i vam ser els primers. Sempre m’ha agradat trencar els conceptes clàssics i així ho he fet, amb encerts i també amb errors».

Actualment el Mònica Hotel de Cambrils -quatre estrelles superior- i que ocupa una superfície de 4.000 metres quadrats al carrer Galcerán Marquet número 1 de Cambrils, disposa de 104 habitacions dividides en quatre categories: estàndard, superior, superior amb solàrium i suite «el Mònica són tres generacions de clients, els fills, els pares i als avis. Són moltes famílies i els hi tinc molt d’apreci i carinyo. Tenim molt francès, nòrdic i anglès fora de temporada, i en època estival el 70% del Mònica és nacional» descriu Mònica Massagué.

Temporada estiu 2021: que el gran client del Mònica torni a casa

La ‘normalitat’ de l’estiu 2021 és tota una incògnita, ara bé, Mònica Massagué té un desig ara que els indicadors de la situació de la Covid-19 apunten a un cert optimisme en el sector turístic «hi ha més alegria en les reserves, tot i que tenim clar que no serà una temporada com la del 2019 o la d’anys anteriors. El que si que m’agradaria és que el gran client del Mònica torni a casa i visqui amb nosaltres aquest 50 aniversari». L’objectiu del Mònica Hotel és escalonat i segons els seus estudis esperen un creixement progressiu de l’allotjament al seu establiment, començant per un 35% aquest mes de juny i finalitzant en un 70% al setembre.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.