El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí organitza un cap de setmana participatiu al voltant de les migracions

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí organitza un cap de setmana participatiu al voltant de les migracions

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí preparen un cap de setmana centrat en les migracions els pròxims 13 i 14 de març sota el títol «Camins Només d’Anada». Durant aquests dos dies, l’MVR acollirà un itinerari al voltant del fenomen migratori organitzat pel col·lectiu d’artistes La caixa de vidre que es podrà visitar en l’horari habitual del museu, dissabte de 10.30 a 18.30 h i diumenge de 10.30 a 14 h.

L’activitat no requereix de reserva prèvia i busca estimular les emocions al voltant de la naturalesa dels camins que han emprès, emprenen o emprendran moltes persones cercant noves oportunitats. Les persones que hi participin podran contribuir a executar una obra fotogràfica col·lectiva portant un objecte simbòlic que els vinculi amb els seus orígens.

Una activitat del Pla Educatiu d’Entorn

Aquesta activitat de participació comunitària s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de l’Espluga de Francolí que se centra en migracions, sostenibilitat i comunitat. El Pla està liderat per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí a través de la regidoria d’Educació i en col·laboració amb l’MVR i els agents educatius de l’Espluga de Francolí.

A més, l’MVR també acull l’exposició Només d’anada, de l’artista Piero Sacchetto, la mostra que inspira aquest Pla Educatiu d’Entorn. La coproducció de l’MVR i el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya parteix del llenguatge de les arts per explicar el fet migratori.

L’activitat és gratuïta i està oberta a tothom. L’MVR és un espai segur i per això compta amb uns protocols de prevenció de la COVID-19.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.