El Ple de la Diputació de Tarragona aprova una moció per promoure la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat, durant la sessió ordinària celebrada aquest divendres, una moció per impulsar la declaració de les Muntanyes de Prades com a Parc Natural. El text ha estat presentat conjuntament per tots els partits polítics amb representació a la institució: ERC, Junts, PSC i Ciutadans. L’objectiu és donar suport als ajuntaments i reivindicar la urgència de la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades com a figura necessària per al reconeixement dels valors patrimonials d’aquest espai i per al desenvolupament socioeconòmic del territori.

A més, el Ple ha donat llum verda a un seguit d’ajuts amb què la Diputació vol potenciar la seva actuació en 2 àmbits prioritaris, el social i el cultural. Mitjançant una modificació de crèdit de 2.787.960€, es fomenten iniciatives que permetin millorar la vida de les persones, tot impulsant un seguit d’inversions arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Destaquen els 57.000€ per a donar suport a les iniciatives solidàries de Creu Roja, els 20.000€ per a la Fundació Proactiva Open Arms; els 35.000€ que serviran per a impulsar els projectes Genuine de la Fundació Futbol Base Reus i del Club Gimnàstic de Tarragona o els 100.000€ per a la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell per a la construcció d’un centre de dia per a persones grans i un centre ocupacional per a persones amb discapacitat, entre altres inversions dins l’àmbit social.

Pel que fa a projectes culturals, 40.000€ es destinaran a la construcció de l’espai museístic ‘Museu Julio Antonio’ impulsat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre; 100.000€ contribuiran a l’organització dels actes amb motiu de la declaració de Tortosa com a Capital de la Cultura Catalana; 50.000€ per al Festival d’Estiu de Tarragona; 90.000€ per al Festival Tarraco Viva, així com 275.000€ per al Patronat del Monestir del Monestir de Santa Maria de Poblet, que es destinaran a la renovació de les instal·lacions, a la catalogació del fons de la biblioteca i a la digitalització de l’Arxiu Tarradelles. També es preveuen altres inversions destacades en diversos actius patrimonials com al retaule de l’Església del Vendrell, a l’Església de Sant Llorenç de Botarell o al Convent de Sant Agustí de la Selva del Camp, entre altres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.